Kanal 5 sejler videre med kendte

Hvis du ikke fik set “Over Atlanten” er der godt nyt på vej.

Kanal 5 er nemlig på vej med en ny omgang “kendte og deres livs udfordring”.

Du vil således ikke kunne se blandt andre Anders Lund Madsen, Katerina Pitzner og Kristian von Hornsleth her fra den 27. november, da de er ude og sejle med Kanal 5, i 21 dage.

Som tidligere skal en flok kendte en tur “over Atlanterhavet”, under “kommando” af Jesper Banks, der både har prøvet det før, og som forresten også er OL-guldvinder.

Det er dog ikke kun Jesper Bank der styrer de kendte.

Martin Kirketerp er også med på de – cirka –  6000 kilometer der skal sejles fra Lanzarote til Saint Martin i Caribien. 

Seerne kan derfor snart se frem til bølger, søsyge, dramatik, afsavn og hårde vagter, som de kendte ender med selv at sejle.

Sæson 2 af Over Atlanten går i optagelse sidst i november - se med i foråret 2020

Ud over de allerede nævnte medvirkende er også Wafande og Julia Sofia Aastrup med.

Og der bliver meget at kigge på, forklarer Jesper Bank:

 -Forventningen er helt klart, at vi får en begivenhedsrig tur. Vi får lært naturen at kende. Det vil sige, at vi får stille vejr og uvejr, vi får sol, måne og stjerner, og vi får de her tropiske squalls, hvor vi bliver nødt til at tage sejlene af båden. På den måde kommer vi til at opleve, at det ikke altid er os, der bestemmer, men os der indretter os efter vejret, starter han og forklarer ruten.

Læs også  Discovery lover et spændende efterår

 -Det bliver som de gamle sømænd typisk krydsede Atlanten; sydpå til smørret begynder at smelte og så vest på.

Blandt dem der glæder sig er Anders Lund Madsen.

Han siger:

 -Jeg har drømt om langfart på havet, så længe jeg kan huske, men så var der lige seks børn og en masse arbejde og en hel del almindelig sløvhed samt alt for meget internet. Og bøffer. Og den slags. Og pludselig var mere end halvdelen af livet gået, og så med ét ringer telefonen, og en stemme spørger, om jeg vil med Over Atlanten? Ja! For pokker! Jeg har siddet og ventet på den opringning! Endelig, starter han og fortsætter.

 -Jeg længes efter havet. Efter Passaten. Men især længes jeg efter stilheden og mørket, når alle de andre sover under dæk, og månen er gået ned, og der kun er mig og Mælkevejen. Dét længes jeg efter, så det synger i hårrødderne.

Katerina Pitzner, der er diamanthandler supplerer:

 -Jeg har i lang tid været enormt fokuseret på at gøre min forretning til en succes. Men nogle gange skal man bare gøre noget andet – noget man måske endda er en lille smule bange for. Derfor er jeg nødt til at kaste mig ud i det her eventyr. Jeg har aldrig været på en sejlbåd i mit liv, men jeg glæder mig enormt til udfordringen, og jeg er spændt på, hvordan det bliver at skulle indgå i et team med de andre på båden, slutter hun.

Læs også  Yes No Maybe viser vejen på DR3

Premieren er engang til foråret på Kanal 5 og Dplay i 2020.

Båden der sejles i er en 83 fod stor båd, der – i snit – skal tilbageligge 285 kilometer i døgnet.

Nogle gange med ned til 7 knob.

Andre gange med op til 20 knob i timen (en knob er cirka 1,7 kilomenter )

Rejsen starter i Lanzarote og ender i St. Martin i Caribien.