Ny Sony monitor

Sony har netop forklaret at det eneste de har med på InterBEE2019 er en ny – kommende 24 tommers 4K HDR production monitor, og en opdatering af deres arkivsystem.

Dermed er det altså ikke nødvendigt at du lige suser til Japan, for at se det nyeste gear, der – mere eller mindre – først kommer til verden/USA om 5-6 måneder.

Nyheden – monitoren – der præsenteres uden navn, og dermed uden produkt linje er det til trods en 1000 cd/m2, cirka er 1000 Nits monitor, der derfor burde kunne tages med ud i virkeligheden, men som sikkert har det bedst i en OB vogn.

Sony er på InterBEE2019 med en ny monitor og et opdateret arkivsystem

Den er født med 12G-SDI ind samt HDMI, hvilket understreger at Sony nu også er hoppet på netop 12G vognen.

Opløsningen er 3840 x 2160, hvorfor der altså ikke er tale om en 4K DCI monitor, og dermed ikke en potentiel udvidelse af Cine linjen.

Omvendt kan den HDR, så den kan altså bruges til on-set monitoring, redigering, studio vægge og andet, uanset om der produceres i HDR eller i SDR.

Det er ukendt hvornår den lander på markedet, og om den er en del af en af de eksisterende serier, eller en ny.

Broadcastere og andre, med enorme lagre af data, har – igen – fået en ny og forbedret mulighed for at gemme disse, hvis de vælger at investere i Sonys anden nyhed, nemlig deres opdaterede Optical Disc Archive Generation 3, der er tænkt til “langtids opbevaring” af data, da systemets medier burde kunne leve i 100 år, uden at gå i stykker.

Læs også  Netflix skruer ned for båndbredden

Nyheden der kommer til januar 2020, er født til at kunne håndtere 5.5TB Optical Disc Archive diske, der fyldes op alt for hurtigt, specielt nu hvor selve data overførslen faktisk er begyndt at gå hurtigt.

ODS-D380U (USB) og ODS-D380F (fiber) flytter nu data med op til 375MB i sekundet. (læser. Den skriver med halv hastighed )

I begge tilfælde er det op imod 1,5 gang så hurtigt som den forrige generation, ganske som lager kapaciteten er vokset med 60 procent i forhold til den forrige generation.

Dem der er interesserede i en sådan løsning kunne overveje komplette løsninger der spænder fra 4.7PetaBytes til 50PetaBytes.

Når det er på plads er det nok først engang til næste år det bliver en mulighed, da ODS-D380U, ODS-D380F, ODC5500R først kommer på hylderne i januar 2020.

Du kan læse mere om arkivsystemet her.