Panasonic vil godt sælge lidt 8K

Som enkelte vil kunne huske det fra fag messerne, har Sony i et par år forsøgt at få solgt nogle 4K systemer ved at pointere at de har “noget hardware”, du kan bruge til at “punche ind” i et 4K billede og sende dette i HD.

Smart.

Det vil Panasonic også godt tilbyde. (nu med et AK-SHU800GJ kamera, der ikke er et SDI output kamera, men et LC connector kamera, til LC connector CCUer )

Panasonic tilbyder et nyt punch ind system der ligner et hit som fast installation

Forskellen kunne være en bedre pris end for et SDI kamera, ganske som at Panasonic tilbyder software til at “punche ind” i (ROI, eller regionen af interesse), uden at det er nødvendigt at investere i dyr hardware. (som hos Sony )

Der skal dog tilkøbes en AK-SFC101 Software Key, som vi gætter på koster en smule.

Når det er på plads kan et 8K system, levere 3-4 outputs i forskellige beskæringer, dog ikke i en højere kvalitet end i HD eller 2K.

Igen.

Taler du med den lokale Panasonic repræsentant, eller en turnkey leverandør som Danmon, er de helt sikkert friske på at fortælle dig at det samme system også eksisterer i et multikamera config.

Der potentielt er langt mere interessant.

Her et 4K system med hardware pan tilt

Fast monteret på et teater eller et spillested, ville det – som eksempel – pludseligt – være muligt at producere et “multi beskåret” event, i 2-4K, der – eventuelt suppleret med pan og tilt i hardware, som en del af Europas største – klassiske – koncerthuse nu gør det. 

Læs også  Nyt NetGear Imago Sonas samarbejde

Noget lokale koncerthuse kunne overveje at gøre, hvorefter de ville kunne streame, eller blot optage events, i en professionel kvalitet.

Panasonic oplyser ikke priserne på deres nyeste 8K kamera.

Igen.

De skriver at deres(?) software kan “be panned, tilted and zoomed individually”, så det burde være muligt at klare en del, før der skal investeres i hardware som et Vinten Ramadec.

Systemet skulle kunne håndtere op til 8 stk 8K kameraer, hvilket -i princippet – giver op til 32 forskellige HD feeds, fra 8 positioner.

I den forbindelse er det nok på sin plads at pointere at deres “Framing Control Software” bliver opdateret i vinteren 2020 (vi gætter på at de taler om vinter 2019/2020, da softwaren allerede er til at hente idag). 

Spec mæssigt er der i den forbindelse en masse at glæde sig over.

Det nye 8K kamera er nemlig et Full-Frame kamera med en sensor på 33MP, der tilbyder alt fra 8K til (?) 4K (?) output i HDR ( mulighvis kun i HLG) samt  BT.2020 Support.

Læs mere om kamera her

Her lidt video om emnet