Genelec POE over IP

Næste gang du skal have et større højtaler system igang, kunne du overveje sidste nyt fra Genelec.

De har netop sluppet Genelec smart IP 4430, der som navnet antyder er en højtaler, der er født med en IP adresse i stedet for et højtaler stik.

Som vi forstår det, er nyheden netop blevet vist frem på et Finnish Music Hall of Fame arrangement, som vi gætter på handlede om audio.

Sikkert er det i hvert fald at Genelec nu tilbyder en monitor der blot skal have et ethernet stik i bagende for at spille.

Hvor meget strøm der så skal være i kablet før den spiller højt, er vi mindre afklarede om.

Uanset er det denne producents første Smart IP technology højtaler, der tilbyder alt fra “scalable power”, “configuration”, “supervision” og “calibration”, over den samme ledning i et system, der – i princippet – godt kan være en mobiltelefon i den anden ende af verden.

På trods af at der er tale om en aktiv højtaler, der altså har indbygget forstærker mener producenten at den strøm de kan sende over et et enkelt CAT kabel er nok til at 4430’eren kan spille lige så højt som den skal.

Det må man formode at de har styr på hos Genelec, der forresten har langt mere fokus på Dante og AES67 IP audio streams, der er der hvor 4430’eren virkelig kommer til at leve. (specs minder gevaldigt meget om 8330’erne)

Læs også  Hvis du vil styre alt lyd med en enkelt knap

Som vi forstår det er det muligt både at føde systemet med PoE eller PoE+, hvilket kan være relevant i bestemte systemer, der – for eksempel – ikke er blevet opgraderet til PoE+ endnu.

Som altid – kunne noget tyde på at – der alligevel skal 220 volt ind ved siden af, da 4430’eren har et “proprietary internal power supply”, der (enten) er der hvor PoE strømmen går hen, eller som er den enhed PoE strømmen sørger for kan levere 104 dB SPL via de 2 indbyggede 50 W Class D forstærkere der klarer hver deres enhed.

Producenten bliver ved med at skrive at der kun er et enkelt stik bagpå, så det kan være at det kun er muligt at strømføde enheden via PoE.

Igen.

Det hele kan styres via Genelecs Smart IP Manager, der er et stykke Windows 10 software der betyder at du kan køre en 4430 installation i et – i princippet – uendeligt antal rum, eller konfigurationer, i 32 – 96 kHz med en 16 – 24 bit opløsning.

Der er med andre ord ikke rigtigt noget nyheden ikke kan.

Det er oplagt nok muligt at integrere en bunke 4430’ere med en Dante Controller eller via Dante Domain Manager software.

I bedste stil er der rent faktisk en analog audio indgang i et par 4430’ere.

Læs også  Fjord Film valgte Riedels MediorNet og Artist

Som vi forstår det, virker dette kun når IP/PoE delen er i live.

Frekvens er 45 Hz – 23 kHz hvilket jo er fint for en 5 tommers bas og en 3/4 tomme diskant.

Som du kan se på videoen kommer løsningen i et utal af farver, og er nok – mest – tiltænkt professionelle brugere.

Første installation var på the Finnish Music Hall of Fame i Helsinki, der afholdt en arrangement til ære for deres nye højtalere.

Om det sagde Santtu Sipilä, der er head of installation:

 -When Smart IP was announced we knew instantly that it offered the perfect solution for the Hall of Fame. We were already familiar with Genelec’s outstanding audio quality and long-term reliability, so to be able to integrate every 4430 into the system via a single CAT cable made the whole process of installation and configuration incredibly straightforward, yet providing us with amazing levels of control. We have set out to help make the Music Hall of Fame a new global benchmark for quality content and user experience, and Genelec’s Smart IP technology has played a key role in allowing us to realise that goal, slutter han og bliver suppleret af Genelec managing director Siamak Naghian.

‘Han siger:

 -Our research into IP loudspeaker technology dates back to 2005, and the response to the preview of Smart IP at ISE back in February was so overwhelmingly positive that we knew that this valuable work would now allow us to fulfil a very obvious gap in the installed audio market, starter han og fortsætter.

Læs også  Teradek viser Serv Micro frem

 -The 4430 is just the first of a number of loudspeaker models to incorporate Smart IP technology, and we look forward to expanding the range in 2020 and beyond. For the Finnish Music Hall of Fame to become such a prestigious early adopter of Smart IP makes us very proud, and even more excited for the future of our installed audio business, slutter han.

Læs videre her.

Promo herunder.