Jul fra arkivet på DRTV

Folk der ikke har set TV serien “Matador”, der som bekendt blev optaget i blafrende kulisser der i 1978, for et stærkt begrænset budget, kan ånde lettet op.

Serien der som bekendt er på 24 episoder kan nemlig sagtens bruges som – en slags – julekalender.

Derfor er serien i år til at finde på DRTV, hvor dem der vil så kan vælge at se en episode hver dag i december, med opstart igår.

Folk der har det svært med fjernbetjeningen kan formodenligt også bare starte episode 1 og så ellers håbe på at DRTV selv går videre med næste episode, når den du ser er færdig.

På den måde, kunne interesserede se hele “Matador”, hvert eneste døgn, frem til – og med – den 24 december, og på den måde få en pænt heftig dosis af denne serie.

Omvendt er det jo ikke længere jul her i landet, uden netop “Matador”, så hvorfor egentligt ikke.

Dem der gerne vil se grisehandleren, Maude, Fede, Mads Skjern, hr. Schwann, Ingeborg og alle de andre i julemåneden, har hermed fået muligheden, nu hvor DRTV har konverteret serien til en” slags julekalender, som hele familien ser sammen i form af et serieafsnit hver aften frem til jul”.

DR er dog klar over at ikke alle kan nøjes med et enkelt afsnit hver dag.

Læs også  Alle snakker seertal

Derfor blev hele serien lagt ud på DRTV den 1. december, så dem der ønsker at se 2 eller 24 episoder kan vælge at gøre det.

Og nu hvor der var premiere den 11. november 1978, er det bare 41 år siden serien blev sendt første gang.

Serien, der blandt andet har resulteret i en “Matador kulisse” på forlystelses området “Bakken” nord for København, er med andre ord aktuel som aldrig før.

Den kulisse, der også er kendt som “Korsbæk”, blev for nyligt brugt som baggrund til en netop afholdt lystændingsfest, hvor en del af de medvirkende i serien, der stadig er i live, kiggede forbi.

For der at synge”Højt fra træets grønne top”.

Kan du ikke nøjes med at se og gense “Matador” som julekalender i denne måned, er det ydermere muligt også at se en række andre tidligere DR-julekalendere på DRTV i december.

Blandt andet “Vinterbyøster”, “Bamses Julerejse” og “Jul i Gammelby”.

Her en promo for serien