Kineserne er her allerede

Lys er som bekendt noget du henter i Kina, da de fleste alligevel ikke kan se forskel.

I den forbindelse er – ikke overraskende – en masse møj lamper, der rammer markedet hele tiden.

Igen.

Hvis kunderne ikke ved bedre, er de vel også selv ude om det.

Ind mellem kommer der dog lamper, der – ser ud til – at kunne en god del af det du leder efter.

Guangdong Nanguang er ude med et par nye lamper - dem kalder de for Nanlite Forza

Og nu hvor de er fra Kina koster de nærmest ingenting.

Den “store spiller på lys” er i den forbindelse fortsat Arri.

Desværre har “Kina” – og den almindelige udvikling – gennemskuet Arri, hvorfor “kina LED kasser” bliver brugt overalt idag.

Arri har – ikke overraskende – svaret igen med selv at lave Chip on Board (COB ) lamper, LED kasser og Monolites (kun 5600 kelvin output), som Forza lampen i denne artikel.

Igen.

Hvem der kom først, og hvem der “fører ” for tiden, er svært at gennemskue.

Sikkert er det dog at Guangdong Nanguang, der er en af de helt store producenter af indmad og OEM lamper, sparker lidt nedad, for tiden.

Et eller andet tyder nemlig på at de – endnu engang – har udtænkt og bygget en lampe, der kan alt det Arri gerne vil, nu til en helt anden pris.

Læs også  CR-S700R er nok mest til stills

Vi har i den forbindelse netop fået en fin pressemeddelelse fra NanLite, der er på vej med 3″The Forza Collection” lamper, der – som du har gættet det – er et par Guangdong Nanguang lamper, pakket ind i en pænere indpakning end normalt.

Herefter begynder det så ellers at sparke.

Den mellemste Nanlite, der er en 300 watt lampe (der kan leve af 2 14,4 volt V lock batterier ) lyser mere og bedre end en 575W HMI, med de – mange – indbyggede fordele, herunder at du ikke skal rode med ballaster, ekstremt dyre pærer og en hulens masse kilo.

Det eneste du skal gøre er at huske dine batterier, lampen og den medfølgende strømforsyning hvis du er et sted hvor der er 220V.

Vi har i den forbindelse længe fulgt Gaffer & Gear, der er en Australsk YT’er, der – åbenbart – bor lige ved siden af Kina, og derfor får lov til at teste produkter fra mainland længe før de rammer markedet.

Dermed er det muligt at se hans anmeldelse samtidig med at vi læser den flatterende omtale af Nanlite 300, formuleret af Guangdong Nanguangs pressemedarbejdere.

Den pressemeddelelse vi har fået ser ud til at være til det amerikanske marked, da de har fået en CBS “Staff Photographer” til at sige en masse positive ting om nyheden.

Læs også  Hvis det er Nits du vil have

En nyhed, som vi erkender at vi ikke ved om er eller kommer her til landet.

Eller rettere, hvornår den kommer.

Vi kan nemlig se at Goecker har en del Nanguang lamper hvorfor det er pænt sikkert at denne fysiske butik må formodes også at få fingre i et par Nanlite 60 og 300’ere, hvor 60eren er sjov, men for lille til det meste, bortset som onboard light, eller miniput EFP (Vi har netop set 60eren solgt i et 3 lampe kit, så den tanke har producenten også haft. )

Et job den ville kunne klare ret godt, nu hvor der er et output på 365 lux på 3 meters afstand.

Den mellemste, 300’eren derimod er rigtig spændende. (der er kommet en 500’er, der skulle være til at få fat på, nu hvor den er blevet vist frem på IBC. Og selv om at det siger sig selv minder de to store Forzaer gevaldigt meget om Apertures løsninger )

Noget vores gaffer fra Down Under er enig i.

Specmæssigt tilbyder en Forza 300 således (også) et – næsten – ligeså stort output som fra en 575 HMI med den indbyggede fordel af lyset – i princippet – af en bedre kvalitet.

Supplerer du op med producentens Fresnell er der indbyggede barndoors, så det hele spiller maks med det samme.

Læs også  Billig 1080P60 SDI sender til din iPad

Er det så nok til at du burde overveje en Guangdong Nanguang Nanlite 300.

Herfra lyder der et klart yup.

Prisen er nemlig 899 Euro online, for 300’eren og 1682 Euro for 500’eren .

Så jo, kineserne er virkeligt kommet.

Herunder vores Gaffer og et par promoer for Nanlite Forza 300 og Nanlite Forza 500, der ser ud til at være ude på markedet.