DR seere ser sidste år igen

DR begyndte for et par måneder siden at offentliggøre deres stream tal, og holde disse op over for de “officielle” seertal.

Og selv om at det ikke overraskede den gang, er der forbløffende mange programmer der vokser endog voldsomt meget når de såkaldte streamtal ligges oven på.

Som eksempel var der “kun” ( og i november ) 970.000 der i snit så Den store bagedyst.

Et flot antal, men nærmest “intet” uden at streamtallene bliver medregnet.

DR oplever at seerne gerne ser med tidsforskudt og at deres hukommelse går flere sæsoner tilbage

Der var nemlig – pænt vilde – 494.000 seere der så formatet på DRTV, og dermed “streamede”, eller – mere sandsynligt – så det forskudt, hvilket – mere eller mindre – er hvad både DR og TV2 tilbyder på deres streamtjenester.

Altså forskudt sening.

Uanset om det bliver kaldt for det ene eller det andet, er der ved at ske et eller andet.

Selv pænt “mainstream” DR1 formater som “Øen”, der har den indbyggede krog at også yngre TV seere (dem under 50 år ) vil se med, resulterer i pænt store procent dele der streamer eller ser med forskudt på DR TV.

“Øen” havde i snit 551.000 seere, hvilket formodentligt er fint for denne program type.

Der var bare – kun – 378.000 seere der så med på Flow TV, mens 173.000.

Læs også  Sport som SVoD

Ikke helt halvdelen, men godt på vej.

DR Medieforskning der går og måler på de mange tal DR genererer, kan ydermere konstatere at “dem der streamer” begynder at få mere lyst til at se tidligere sæsoner, hvilket jo spænder over år, hvorfor serie formater som “Bonderøven”, “Kender du typen?”, “Hammerslag” og “Nak og Æd”, nu bliver genset som aldrig før på DRTV.

Chef for DR Medieforskning, Dennis Christensen forklarer:

 -De nævnte programmer er alle eksempler på udsendelser, som klarer sig fornemt i alle universer. De klarer sig typisk godt, når de bliver vist på TV-skærmen, de er også alle pænt populære på DRTV, og samtidig er det programmer, der også har et langt liv bagefter, fordi de tidligere sæsoner fortsat ligger på DRTV, starter han og fortsætter.

 -Alene i november startede seerne for eksempel 77 tidligere “Sporløs”-programmer, 67 forskellige “Bonderøven”-udsendelser og 39 tidligere “Hammerslag”-programmer. Det viser, at en del også får appetit på noget af det tidligere, når de er inde at se den seneste udsendelse, slutter han.

DR måler ydermere også på hvor lange serie episoder må være.

Og de skal helst være 30 til 45 minutter lange.

Dennis Christensen forklarer videre:

 -Alle de nævnte udsendelser er i en særlig “snack-size” på 30-45 minutter. Det fungerer godt på nettet. Mens nogle godt kan lide at streame dramaserier, er der bestemt også en del, der gerne vil se noget, der er afsluttet, når rulleteksterne går over skærmen,  slutter han.

Læs også  Disney spekulerer i forældre

DRs ambitioner med DRTV er at “..otte ud af 10 danskere i 2023 bruger et af DR’s digitale tilbud i løbet af en uge, og at seks ud af 10 danskere skal benytte DR’s streamingtjeneste DRTV i løbet af en uge…”.

Allerede idag bruger “..seks ud af 10 danskere et digitalt tilbud fra DR og knap fire ud af 10 benytter DRTV i løbet af en uge…”.

Det er muligt at læse de præcise tal for de enkelte programmer og serier her.