DR kan ikke længere nå alle

DR var her igår ude for at sælge en hård nød.

Nemlig at de skal skære som bare pokker i deres indhold i 2020, suppleret af at de lukker flere TV kanaler, suppleret af endnu flere – kommende – besparelser.

Samtidig håber DR på at de kan slippe for at spare for 255 millioner kroner til, der – ikke overraskende – vil komme til at gå ud over produktion af indhold, der er de millioner der skal spares på indhold om året, fremadrettet.

Maria Rørbye Rønn kunne i den forbindelse fortælle at DR bliver til et (TV)hus med to hoveddøre.

Enten starter du på DR1 og finder der, hvad du forventer.

Ellers starter du på DRTV, hvor du kan finde en fint arkiv, og en smule nyt, der tidligere ville have optrådt på DR3 eller en af de andre lukkede kanaler.

DR på vej med semi dramatiseret serie om H.M. Dronning Margrethe II af Danmark og hendes far

Generaldirektøren sagde om udviklingen i 2020:

 -Der er tale om markante ændringer. Den politisk vedtagne reduktion af DR på 20 procent betyder, at kanaler lukker eller bliver til digitale tilbud, og at mange programmer vil lukke i 2020. Det vil påvirke mange danskere, der vil opleve at miste noget, de holder af, og at de skal ændre vaner. Hos DR betyder det også, at vi skal blive endnu skarpere på vores indhold. At det skal rage op. Have noget på hjertet. Og altid have en klar værdi for brugerne, sluttede hun.

Læs også  Seerne har talt

Netop det der med at “rage op”, er der fokus på.

Hvor det tidligere handlede om at komme hele vejen rundt, og nå hele befolkningen, bliver DR nu – i stedet – nødt til at rage op.

Altså de steder hvor de kan, ganske som DR skal “have noget på hjertet”

DR skal ydermere være “skarpere på indhold”, hvilket kan opsummeres til at DR bliver nødt til at satse der hvor de er “stærke” allerede.

Og det er desværre på mainstream TV, der – bevares – er hvad du finder på de to nationale hovedkanaler.

Det betyder bare at besparelserne vil komme til at gå lidt mere ud over  formater der ikke lige kan “garantere” 3-500.000 seere.

Og nu hvor den – eneste – måde DR kan få så mange til at kigge med, er ved at sende noget den ældre del af befolkningen gider se, ser 2020 – indtil videre – ud til at blive et tyndt TV år for alle andre, end de bedagede seere.

Tilbage til pressemødet, kunne DR fortælle at de er på vej med en kostume serie, “Frederik den IX”, der er “..en serie om Dronningens far..”.

Seerne skal dog ikke forvente drama i niveau med “The Crown”.

Hvad de derimod kommer til at opleve, er en del dramatiserede episoder, og en dronning der taler om hendes far. (DR skriver at serien består af: historiske genfortællinger, hvor flere af fortællingerne er dramatiseret)

Læs også  Kanal 5 løb fra TV3

Som vi forstår det, er der premiere den 1. januar hvor serien, der er på 4 episoder starter i 1912, og efter de sædvanlige udfordringer for kommende konge, bliver Frederik IX Danmarks Konge i 1947.

Og får – på et tidspunkt – datteren H.M. Dronning Margrethe II af Danmark.

Direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen siger om denne serie:

 -Frederik IX’ s historie er særlig interessant at følge, fordi monarkiets betingelser ændrede sig markant i hans levetid. Gennem de fire programmer bliver seerne vidne til, hvordan kongehuset gik fra at være en væsentlig politisk magtfaktor til et nationalsymbol, og hvordan regenten, ægtemanden og familiefaren Frederik IX omstiller sig til tidens nye krav. Serien er også et periodeportræt henover mange af 1900-tallets væsentlige, danske samfundsudviklinger og en gribende fortælling om et meget stærkt bånd mellem far og datter, slutter han.

Senere næste år kan seere der er interesserede se “Grænseland”, der med som vært Lars Mikkelsen, fortæller en “højdramatisk historie om en landsdel og dens folk, som blev kastebold i en kamp om grænser og national identitet”.

DR har også nyt om Scandinavian Star, der havde lidt problemer der i 1990.

Denne gang i samarbejde med Politiken.

En anden nyhed på DR i 2020 bliver “Pludselig boede jeg hos Sussie og Leo”, der – skulle være – både ung og morsom, da det er en DRTV premiere.

Læs også  DR på vej med stort sportshow

Januar byder ydermere på “Live fra højskolesangbogen”, der bliver en slags kombineret “TV og events” i hele landet.

Det hele skulle blive til TV, på DR2 den 12.

Senere på året kan seerne glæde sig over 2 fællessangsarrangementer med DR Vokalensemblet i Koncerthusets Studie 2. den 2. marts og 4. april.

DR ser virkeligt ud til at prøve at nå hele vejen rundt, og tilbyde således de unge “Noia”, der er en ungdomsdramaserie, instrueret og skrevet af Camilla Ramonn.

Premiere den 1. januar på DRTV.

Signe Molde bliver også en del af DR i 2020.

Hun kommer til – på DR2 – for at “behandle forskellige aktuelle emner”, der “på vanlig vis formår både at underholde og udfordre seerne”.

DR er ydermere også på vej med en masse om naturen.

Konkret sidste nyt om Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer og lidt til under temaet “Vores Natur”, der ikke er en DR opfindelse, men derimod et landsdækkende tiltag, som DR supplerer op med “Vilde Vidunderlige Danmark”, der “..tager seerne med rundt i den danske natur, hvor man kan følge dyrenes søgen efter en mage, opfostring af unger eller kampen mod fjender og meget mere…”.

Der er premiere i april.

Tiltaget er skabt sammen med Mastiff, så man må formode at der er styr på planerne.