DR på vej med Vilde vidunderlige Danmark

Nu hvor det er kendt at DR har planer om at fokusere på naturen i samarbejde med Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer, løfter de sløret for hvad det omfattende samarbejde betyder.

Mastiff har nemlig haft 25 medarbejdere til at forestå omkring 4000 timers optagelser, før DR ender med at kunne sende “Vilde Vidunderlige Danmark” til april næste år.

Producent på serien er Henrik Zachariassen, fra Mastiff fortæller:

 -Det bliver en serie om den danske natur og især nogle af dyrene, som lever der. Serien er drevet af drama og fascination, og vi vil fortælle om nogle af de fantastisk dramatiske og spektakulære scener, som udspiller sig hver dag i den danske natur. Det er en daglig kamp på liv og død for dyrene i naturen, og det fascinerende er blandt andet, at det foregår tæt på, hvor vi bor og færdes til dagligt. Dertil kommer, at naturen jo også på mange måder er forunderlig og smuk, og der er mange betagende billeder i den danske natur, som vi gerne vil vise, starter han og fortsætter.

DR på vej med ambitiøs nturfilm serie - 4000 timers optagelse klippes i øjeblikket sammen

 -Vi har lavet henved 80 scener, og de er blevet til på hver deres måde. Kronhjorte, gøge, myrer, biller, sæler – vi har optaget rigtig meget i naturen, og når vi er nået op på 4000 timers optagelser, er det også, fordi vi i nogle tilfælde har sat kameraer op, så vi hele tiden har kunnet følge med i, hvad der for eksempel skete i en fuglerede, eller om der kom en kronhjort, fortsætter han.

Læs også  Discovery fortsætter med godt nyt

 -Ét af de største problemer er naturligvis, at man ikke kan lave aftaler med vilde dyr om at mødes på et udvalgt sted og på et særligt tidspunkt. Og de gør langtfra altid det, som står i manuskriptet, forklarer han videre om at produktionen har suppleret med tamme dyr.

 -Der er flere grunde til, at vi gør det. For en stor del af scenerne gælder det, at vi aldrig ville kunne have fået dem i kassen, uanset hvor mange timer, vi havde brugt i naturen. Vi ville tæt på – og dét i afgørende situationer i dyrenes liv. I mange scener ville det være umuligt at gøre ude i naturen, fordi dyrene er for små, scenen foregår om natten, eller dyrene simpelt hen er for sky. Der er også mange scener, hvor vi har valgt alternative metoder for ikke at forstyrre dyrene eller ødelægge noget for dem, slutter han.

Oplagt nok har Mastiff ikke den nødvendige ekspertise i de mange dyr du kan finde ude i naturen.

Derfor har der været flere eksperter inde over produktionen.

Henrik Zachariassen forklarer:

 -Vi har haft eksperter med ind over alle faser. Først i researchfasen, hvor vi skulle blive så kloge som muligt og derefter vælge hvilke dyr og scener, vi ville have med. Dernæst har vi brugt eksperterne til at hjælpe os med at finde de bedste steder til at filme dyrene, ligesom vi naturligvis også brugte eksperter til at hjælpe os med at skabe de rigtige miljøer til studieoptagelserne. Endelig bliver samtlige færdigt klippede scener også gennemset og godkendt af eksperter, slutter han og løfter sløret for at specielt scener i vand har været udfordrende.

Læs også  Netflix shopper DK

 -Forholdene under vand er svære at arbejde med. Det kan være både mørkt og koldt, og man skal tage hensyn til dykkernes sikkerhed, samtidig med at man prøver at lave de bedste optagelser. Selv om det også er svært at filme dyr i en skov, er det trods alt nemmere, fordi du kan se ud over landskabet og har sigtbarheden. Det har du ikke under vand, slutter han.

Produktionen der må formodes at være en af de mest omfattende natur film i de senere år, får premiere til april.

Det er muligt at se en promo her

https://drod02r-vh.akamaihd.net/i/all/clear/streaming/ac/5de76d0c6187c618180152ac/Vilde-vidunderlige-Danmark—f_075f5cf1077441648d98e3c263941e43_,364,576,1192,2178,2523,.mp4.csmil/master.m3u8