Discovery og DR deler OL 2020

Nu hvor DR og Discovery Networks Danmark har delt OL i Tokyo imellem sig, er det på sin plads at glæde sig til et utal af timers sport fra den begivenhed, engang næste sommer.

Og nu hvor vores lille nation kunne glæde sig over hele 15 medaljer ved det sidste OL, kan der vel ingen tvivl herske om at der er et par sportsudøvere der håber på at de også kan tage en medalje med hjem denne gang.

I den forbindelse kan de fleste glæde sig over at OL starter og slutter på DR.

Det er nemlig DR der sender både afslutnings- og åbningsceremonierne, hvilket – i princippet – burde betyde at alle kan se dem, nu hvor DR – burde – kunne komme ud til alle.

DR og Discovery sender OL2020 på alle deres kanaler og platorme næste sommer

Adm. direktør hos Discovery Networks Danmark, Christian Kemp siger:

 -Vi har et rigtig godt samarbejde med DR omkring OL. Allerede ved vinter-OL i 2018 i Pyeongchang viste vi, hvordan vi med et godt samarbejde med en kompetent og stærk partner som DR kan løfte OL-oplevelsen til nye højder herhjemme. Nu glæder vi os til igen at sende OL til danskerne – denne gang fra Tokyo. Danskerne får mulighed for at se OL på den måde, der passer dem bedst, på den skærm de foretrækker og på det tidspunkt de vil, slutter han og bliver suppleret af  DR’s mediedirektør Henriette Marienlund.

Læs også  20 film festivaler flytter ind på YouTube

Hun siger:

 -Sport er noget af det, der er allerbedst til at binde os sammen som nation. Og intet er større end et sommer-OL. Her bliver sport for alvor den store samtale, og den er vi er stolte over, at vi som public service-station er med til at løfte. OL er noget af det, vi samles om at se, og sammen med Discovery er vi sikre på, at vi kommer til at give danskerne et fremragende OL, starter hun og bliver suppleret af Christian Kemp.

Han siger:

-Danmark har medaljekandidater i mange forskellige sportsgrene og ved at se OL på Dplay eller Eurosport Player, er man sikker på at kunne se – og gense – de store øjeblikke, uanset om man er på arbejde, i sommerhuset eller på stranden i udlandet. Også dem man måske ikke nåede at fange på DR’s sendinger. Dplay er Nordens hurtigst voksende streamingtjeneste, og vi ser frem til at vise danskerne OL på én platform, som samler alle begivenheder fra legene, slutter han.

Noget der også glæder Henriette Marienlund, der supplerer:

 -Vi er forbi den tid, hvor folk sætter sig i 16 dage og bare ser TV i døgndrift. Derfor kommer OL på DR også til at være på alle medier. Vi kommer til at give danskerne det bedste fra OL på mobilen, i radioen, på web og på tv. Så det altid er dig, der vælger, hvordan du vil følge med. Og så du kan have sportsstjernerne med på stranden, på cyklen eller i bussen på vej til arbejde, slutter hun.

Læs også  DR nomineret til Berlinalen

Det betyder dog ikke at der ikke bliver sendt mange tusinde timers TV,. på kort tid.

DRs kanaler og platforme, DR1, DR2 og DRTV vil således være fyldte til kanten med OL, hvilket Kanal 5, Eurosport 1 og 2, samt Dplay og Eurosport Player også vil være.

Så hvis du ikke ved hvad du skal lave fra den 24. juli til søndag den 9. august 2020, er – at kigge på OL – måske en ide.

Springer du over der, og håber på at vinter-OL i 2022 eller sommer-OL i 2024, bliver federe, er du nødt til at vide at Discovery fortsat har rettighederne, men at der ikke er indgået en aftale med en dansk broadcaster om rettighederne til disse OL.

Vælger du derfor at kigge med allerede i 2020 kan du glæde dig til:

Landevejsløb, Atletik, Banecykling, Håndbold Danske kampe + semifinale og finale), Svømning, Badminton, Golf, Kvindefodbold, Tennis, Sejlsport, Håndbold (alle kampe uden dansk deltagelse frem til semifinalen), Dressur, Mandefodbold, Gymnastik – Artistics, Udspring, Skydning, Beach Volley, Bordtennis, Roning, Bueskydning, Klatring, Kano/Kajak, Basket, Volley, Mountainbike, Boksning, Basketball 3×3, Synkron svømning, Skateboard, BMX, Kano – Slalom, Brydning – Græsk/Romersk, Hockey, Vægtløftning, Taekwondo, Karate, Trampolin, Triathlon, Surfing, Baseball/Softball, Rugby, Vandpolo, Fægtning, Ridesport – spring, Military, Rytmisk Sportsgymnastik, Judo, Moderne Femkamp, Brydning – Fri

Læs også  Der skal cykles på TV