Sælg dit hus og køb en Apple skærm

Som alt andet der hedder Apple er det sidste nye produkt fra denne producent overbevisende, sådan rent teknisk, og sygt dyrt.

Som eksempel har Apple netop sluppet deres Pro XDR Display, der – naturligvis – ikke “bare” er en computerskærm, men derimod et 6K Retina Display, der er overbevisende.

Der findes sikkert teknisk kyndige der kan forklare at dette nye display mangler dette og hint, ganske som det sikkert ikke er stort nok, eller hvad der nu er i vejen.

Apple ude med ny skærm der koster det samme som en halv minibil - computeren koster cirka det samme som en Volvo XC40 uden motor

Os andre kan – omvendt – drømme lidt om hvor – uendeligt meget bedre – vores arbejde ville blive, hvis vi arbejdede på en sådan 32 tommers skærme, der koster – syge 43.000 kroner med det som Apple kalder for standardglas, der – betyder – at skærmen giver lidt genskin “som du er vant til det”.

Vælger du derimod nanotekstur glasset, giver det sikkert mindre genskin.

Til gengæld ryger prisen så op på 50.000 kroner for en skærm der stadig ikke er monteret.

Vil du have den monteret på en såkaldt Apple Pro Stand må du lige smide 8700 kroner mere.

En “professionel” 32 tommers computerskærm koster med andre ord nu næsten 60.000 kroner, hvilket – ærligt talt – er pjattet.

Jamen, tænker du måske.

Læs også  Hvis du går Komodo

Der er vel en stærk computer ind i denne.

Nej da.

Skal du have en fuldt ud konfigureret Mac Pro oveni, koster denne – maxet ud – 456.000 kroner mere.

Du kan altså bruge op imod en halv million kroner, på en computer idag, hvor til der – formodentligt – end ikke eksisterer software til, der kan arbejde på de mange CPUer, GPUer og den ofte omtalte Afterburner, der giver det hele (?) lidt mere fart.

Igen.

De få prinser fra UAE, og fra de andre nationer hvor det er normalt at sniffe guld til morgenmad, og som får fløjet 20 af deres Ferrarier rundt, så man de vælge den farve der passer til humøret, har sikkert ingen problemer med at købe et par af de her Apple monstre.

Henne i virkeligheden, burde en maskine til noget der ligner 70.000 kroner, med en 8-12 core Intel Xeon W og 32-48 gb ram, være et realistisk bud på en sindsyg maskine, der så – desværre – lige skal suppleres op med den føromtalte skærm til – omkring 50.000.

Du kommer med andre ord ikke op i den helt tunge liga uden at bruge – mindst – 120.000 kroner på en computer.

Det er med andre ord pænt sikkert at vi kan forvente at der – når støvet har lagt sigt – ikke findes mange af denne type computere i filmbranchen.

Læs også  Lækkerier fra Lawo

Dertil er den simpelthen for dyr, og nærmest umulig at forrente.

Håber du på at kunne leje en sådan maskine er det nok – desværre – optimistisk at tro at du kan nøjes med at betale 4000 kroner om dagen, ex for den mindste konfiguration.