Fremtiden for lineær sport – er streaming

Her på det sidste har der været en del historier fremme om at de store broadcastere mister retten til at sende den ene eller den anden liga.

Årsagen er oplagt nok at rettighederne til at sende sport er helt oppe i det røde felt, samtidig med at pænt mange forbrugere er godt og grundigt trætte af at betale stadig mere for adgang til sport.

Herhjemme har det betydet at TV2 nu etablerer endnu en sportskanal.

Denne gang med indhold der – ærligt talt – kun er til de mest hardcore sportsfans, der – omvendt – (og sikkert ) snart for besøg af en række andre sportsglade, der – pludselig – kun kan se netop deres foretrukne liga på denne sportskanal.

Tysk fodbold er igang med at forlade flow TV - overgår i stedet til at blive streamet

De store sports begivenheder er ydermere – stort set – kun til at finde hos udbydere – igen her i landet – der tilbyder en masse TV kanaler, det kun er muligt at komme til at se, hvis du køber dem alle sammen.

Og her spiller sport igen ind.

Det er nemlig udgifterne til sport der presser priserne op og – resten af indholdet – ned, hos dem der vil sende de store ligaer.

I den forbindelse ser filmen ud til at være knækket i Tyskland.

Læs også  Stream markedet flader ud

Her vælger Sky Deutschland launche, der for at slukke og lukke for deres “lineære sport”.

Eller rettere, det kan du stadig købe adgang til.

Men nu hvor mange ikke længere gør det, kan de – i stedet – vælge at købe adgang til “ikke lineær” sport, på en “streaming platform”, der for 9.99 Euro til byder adgang til at pænt meget af det sport, du ellers ikke kan få øjnene i, uden at købe adgang til 30-50 lineære kanaler.

Et bud herfra, er at det er den udvikling sportsglade vil komme til at opleve de næste år.

Bevares.

Tilbudet er naturligvis geo-blokeret

Der vil fortsat blive tilbudt lineære eller digitalt lineære kanaler som den kommende TV2 sport X kanal, der blandt andet tilbyder indhold fra spanske La Liga, den italienske Serie A og den amerikanske MLS, samt ATP-turneringerne og Wimbledon, NBA-basketball, X Games, VM-atletik, skiskydning og VM-konkurrencer i alpint skiløb og langrend.

Forskellen er bare at seerne er trætte af at betale for adgang til en masse sport, som de ike ønsker, hvorfor de i stedet – sagtens kunne tænkes – at begynde at efterspørge de samme “tickets” som dem Sky Deutschland tilbyder, hvor du for et bestemt beløb, kan købe dig adgang til – for eksempel – at se alt live broadcast fra “the Bundesliga”, ligaen under, Champions League, samt live dækningen af DFB-Pokal turneringen samt  den engelske Premier League.

Læs også  Hulu oplever ekstrem vækst

Og så er det ellers det går amok.

Vil du hellere købe en anden pakke, koster den sikkert det samme, og indeholder i stedet Tysk håndbold, tennis, F1, golf og andet.

Prisen for det hele bliver 29.99 Euro, hvilket er en realistisk pris.

Så får du til gengæld adgang til det hele.

Spørgsmålet er hvornår sådanne pakketerings tilbud ankommer her til landet.

Og hvor hårdt det rammer TV distributørerne, der reelt ikke kan tilbyde lignende produkter.

Selv de kommercielle broadcastere kunne tænkes at få problemer, hvis det – pludselig er/bliver – muligt at få adgang til hovedparten af det sport, den enkelte ønsker adgang til, uden at det er nødvendigt at betale for 5-7 andre TV kanaler. 

For en god ordens skyld har Sky netop mistet en del af deres Uefa Champions League rettigheder til DAZN i Tyskland i sæson 2021 og frem til 2024.

Som vi forstår det, står Amazon bag DAZN.

Og da de har planer om at streame det hele, er Sky på vej med lignende tiltag.