HDR på dit i 8 Mbit

Er du interesseret i at se hvordan HDR rent faktisk ser ud, er det – fra tidligt i det næste år – en mulighed.

Altså uden at skulle ud og investere i store kanal pakker. der kræver alt fra paraboler til dyre set top bokse.

Arte er nemlig på vej med en”experimental HDR kanal”, der – om muligt – er endnu mere interessant, da der er tale om en 1080p kanal, hvilket betyder at de fleste “almindelige” TV kan se med.

Altså forudsat at der er tale om et HDR TV.

Kanalen, der ikke kommer i en 4K version, sparer ydermere båndbredde, samtidig med at den – i princippet – kan ses på ældre 

HDR TV, der – måske – ikke er forberedt til 4K.

Kanalen kommer fordi Arte, der stadig er en slags fransk/tysk kultur TV kanals indholds-distributør, der – i dette tilfælde – har udviklet en HDR kanal sammen med Philips, Technicolor, Ateme og Cobalt, hvilket dermed løfter lidt af sløret for indholdet og HDR kvaliteten.

Arte er på vej med en HDR kanal i 1080p der må formodes at kunne hentet via app

Det centrale er dog at der bliver tale om en 1080P 50 HDR10 kanal, der bliver distribueret i 10bit HEVC i en båndbredde på – idag – banale 8 Mbit/s.

Nu hvor Technicolor er med inde over, kommer kanalen til at efterleve ETSI TS 103 433-2 (SL-HDR2) der er ved at blive til en standard under ATSC (ATSC 3.0).

Læs også  Ny Canon reference monitor til OB vogne

Arte har ikke rigtigt løftet sløret for hvordan du få fingre i kanalen.

De skriver dog at den “kun” kan modtages af TV der kan vise HDR og ses på HDR telefoner.

Specielt det sidste burde betyde at set top bokse som Apple TV og android baserede enheder vil kunne vise kanalen via App fra engang næste år. (det er allerede nu muligt at hente Arte som ios og android app).

Arte er partner med (franske) Molotov.TV og “Free” (som vi ikke kender)

Begge skulle have tyvstartet på enten kanalen, eller dele af indholdet fra idag.

Her lidt promo om HDR, der – mange steder – endte i 1080p i stedet for i 4K, hvilket måske undrer, men da der fortsat er en masse 1080p HDR TV fra 2017 og 2018 ude på markedet, har en 1080 kanal altså mulighed for større penetration end en 4K ditto.

Desuden burde 4K fylde 4 gange så meget, eller komprimeres kraftigere.