Seerne elsker TV2s jul

Nu hvor vi er hele to uger inde i julemåneden, er der vist ikke meget andet at gøre end at mene at “Tinka og Kongespillet”, er den absolut mest – umuligt meget – sete julekalender nogensinde.

Eller rettere, det kan naturligvis være at der er nogle der er blevet set mere.

Der er bare ingen julekalendre på TV, der to uger i træk ikke bare er den mest sete.

Det er også det “program” der blev set af flest, i 7 ud af ugens 7 dage.

Noget der også var tilfældet i sidste uge.

Og med 1.091.000 seere – et skvat op fra 1.040.000 seere i sidste uge til den mest sete kalender dag – er “Tinka og Kongespillet” den mest sete, mest succesfulde og – sikkert mere – jule kalender nogensinde.

Den mindst sete “Tinka og Kongespillet” i sidste uge havde 898.000 seere, mens det mindst sete “Tinka og Kongespillet” i den første uge af december havde 814.000, hvilket – igen – er et tal der er vokset.

“Tinka og Kongespillet” er med andre ord ikke “bare” den mest sete kalender.

Den vokser også, og har derfor fået flere seere, målt på 2 uger, stort set til alle episoder.

Når ugens 7 bedste placeringer, er på plads, er det så ellers blevet tid til “Kurs mod nord”, der er endnu et TV2 format, der hitter med 704.000 seere.

Læs også  Shoppingposerne dingler videre

Igen er dette format vokset, da DR ikke længere sender VM i håndbold, der – i forrige uge – hentede 755.000, mens “Kurs mod nord” “kun” havde 649.000 seere.

I forrige uge, altså den nyeste der er opgjort er det så endeligt blevet plads til DR.

Der med “Julestjerner” endelig fik lov til også at fejre julen.

Herefter følger en omgang “royalt”, med “Året i Kongehuset”, efterfulgt af det evigt unge “Hammerslag” og endnu en omgang “Julestjerner”, der med 602.000 seere klarede sig pænt.

Jule måneden og de ekstremt korte dage, der som bekendt begynder at blive længere igen fra den 22. december har generelt hævet seertallet til alle formater der er på ugens Top Tyve over de mest sete formater.

Der var således 527.000 seere til sidste uges mindst sete format, mod 535.000 seere til forrige uges mindst sete, der var en omgang VM i håndbold på DR.

Mindst sete format i uge 48 var – til sammenligning – “Bonderøven” der blot havde 402.000 seere, som det 20. mest sete format.

Dermed er der – tæt på – 130.000 flere seere til det mindst sete format i sidste uge, i forhold til sidst i november.

De mange flere seere har dog ikke resulteret i at der er blevet set mere på de mindre kanaler. Altså dem der bliver sendt fra England.

Læs også  Europa går amok i streaming

Nærmest tværtimod.

Der var ganske enkelt ingen formater, selv ikke hardcore reality der havde over 200.000 seere.