Sonys Z280 viser vejen

Det endte med at blive engelske ITV News, der blve de første der totalt gik fra “store skulder kameraer” til små VJ kameraer, i kampen for at gøre det hele – lidt lettere – for kollegaerne.

ITV valgte i den forbindelse det – ganske interessante – Sony PXW-Z280 kamera.

Som de lige har købt 180 af.

Igen.

Store steder køber mange kameraer.

Sony rammer rigtigt med deres Z280 - ITV har lige købt 180 af slagsen

Det spændende ved dette kamera er – mere – at der rent faktisk er tale om et “3 chip kamera”, der med 3 halvtomme CMOS – i princippet – kan “næsten det samme” som fortidens skulderkameraer, nu bare i 4K.

De 180 PXW-Z280 camcordere er så ellers blevet udstyret med 180 URX-P03D UWP-D wireless audio kits, der betyder at operatøren af kameraet blot skal montere en trådløs mic på den der skal tale, hvorefter der enten kan streames, optages eller hvad der nu er på programmet den dag.

Paul Stevenson, Director of Technology for ITV News forklarer motivationen bag de mange “små” kameraer.

 -We have trusted Sony with our electronic news gathering operations for years; the introduction of the original PXW-X200 into our workflows was transformative for us, starter han og fortsætter.

 -After six years of using the Z200, we chose the Z280 to strengthen our operations further, building on the strengths of the Z200, offering new features like face detection and auto focus as well as improved performance. We look forward to trialling the camera’s XdCam Air features too, slutter han og bliver suppleret af Mark Smith, der er freelance cameraman.

Læs også  Ny firmware til FS7 mk2

Han siger:

 -Working with some experienced ITV reporters, we did comprehensive research to explore the options for the camera upgrade. There are some great products on the market, but some of them were too complicated for self-shooting journalists. Others were smaller and cost effective but lacked the important ability to control functions with easem, starter han og fortsætter.

 -When the Z280 was launched, it ticked all the boxes. The easy manual control was key for us. Even details like having a customisable menu saves lots of valuable time during shoots, forklarer han videre.

 -We were impressed with the network functions and MI shoe, both very useful in news production. The MI shoe has given reporters much more flexibility with two transmitters, four useable audio channels and less need for AA batteries. The field teams benefit a lot from being able to wirelessly capture audio from multiple journalists and interviewees at the same time, slutter han.

Og så er der den detalje med at PXW-Z280 camcorderen nærmest er “et fuldt skulder kamera” med prisme foran 3 CMOS, der – vel sagtens af pladshensyn – er blevet til 1/2-type sensorer, der – omvendt – også er set i skulderkameraer, tidligere.

Specifikt i forhold til Z280, er dette også udstyret med features som auto focus, face detection og en omgang Electronic Variable ND, der i alle tilfælde er smart i forhold til hurtig produktion, der “skal virke” hver eneste gang.

Læs også  Den sygt brede fra Zeiss

Også under totalt umulige forhold.

Slutteligt har PXW-Z280 en såkaldt Dual Link Cellular, hvilket betyder at der kan sendes live fra alle kameraer.

Enten til skyen eller direkte til sendefladen.

Som vi forstår det, bruges denne feature mest til uplink af optagelser og ikke så meget til “live”.

James Leach, Product Manager, Sony Professional Solutions Europe, er glad for salget og siger:

 -Modern broadcasters expect three things from the media production solutions they deploy. They need to seamlessly integrate with existing workflows. They need to be deployed with minimal setup time. And they need to be future proof to meet constantly changing production needs, starter han og fortsætter.

 -At Sony, we work closely with our customers, partners and the wider industry to ensure our solutions meet these expectations from broadcasters like ITV News. The introduction of our advanced Z280 camcorders paired with the UWP-D audio will enable ITV News to continue producing high-quality news content in the years to come, slutter han og er dermed med til at understrege at udviklingen i nyhedsproduktionen nok fortsætter i retning af stadig mindre camcordere, der kan det hele, og som “altid” kommer hjem med noget der kan sendes.