Lineær sportsstreaming fra TV2

TV2 har netop sluppet deres nyeste sportskanal, TV2 Sport X, der gik i luften den 4. januar.

Og selv om at det hele startede med hele seks spanske og seks italienske fodboldkampe og et utal af timer med NBA-basketball og ATP Cup-tennis, er der sikkert stadig enkelte der ikke lige har fået tjekket denne nye kanal ud.

Anne Engdal Stig Christensen er utrolig glad for den nye tjeneste, der både eksisterer som en lineær TV kanal, en række distributører har købt adgang til, samt som ikke lineært signal på TV2s streamtjeneste, TV2 Play.

Hun siger:

 -Sport er en stor og betydelig del af TV2s DNA, og derfor forfølger vi hele tiden muligheden for at gøre noget bedre og lave mere af noget, vi er gode til. Da vi lancerede TV2 Sport i 2015, gik der mange tanker, planer og seminarer forud. Noget af det, der kom ud af møder og seminarer, og som stadig står skarpt og tydeligt, var, at “legesyg” skulle være en kerneværdi for sporten og vores tilgang til arbejdet med at udvikle kanalen. Dén kerneværdi har vi udfoldet og udviklet meget flot gennem årene. Denne værdi har også været drivende for arbejdet med lanceringen af TV2 Sport X, og den har været synlig i lanceringskampagnen for den nye kanal, starter hun og fortsætter.

Læs også  Peacock fortsætter hvor Netflix slap

 -Man kan godt tale en live-oplevelse ihjel eller overanalysere på en kamps udvikling, men jeg synes ærligt talt, at vi er fantastisk dygtige til generelt at tilføre værdi til oplevelsen. Det kommer ud af en ydmyg tilgang til alle rettigheder, og vi har altid sørget for at gøre vores rettigheder endnu større i virkeligheden, end de er på papiret. Vi går seriøst til enhver rettighed, og badminton, svømning, håndbold og cykling mv. havde ikke været det samme for danskerne i dag, hvis ikke sportsbegivenhederne havde været under kærlig TV2-behandling, slutter hun.

 TV2s sportschef, Frederik Lauesen, er også glad.

Han pointerede ved åbningsfesten af TV2 Sport X kommer til at “læne sig op ad de erfaringer, som er hentet fra fem år med TV2 Sport”.

Han forklarer:

 -Derfor ved vi også, hvad vi skal med dagens nyeste skud på stammen, TV2 Sport X. Det bliver ikke nemt. Det bliver hårdt, men det bliver også sjovt og lærerigt. Og jeg er sikker på, at vi nok skal lykkes, startede han og fortsatte:

 -TV2 Sport X er i udgangspunktet en streamingkanal. Vi skal vænne os til at måle vores succes i andre målestokke end bare rating og share. Vi skal sælge nogle sportspakker på TV2 Play. Helst mange. Vi skal sørge for, at så mange danskere som muligt vælger TV2 Sport X til i deres TV pakker. Vi skal gå forrest i accelerationen af TV2 Play, som er den fremtidige hoveddør til TV2s indhold. Sport er en yderst vigtig ingrediens i, at TV2 også i fremtiden har noget for alle danskere, og her i 2020 kommer vi til at sende mere sport, end vi nogensinde har gjort. Det er jeg stolt af, sluttede han.

Læs også  Snart er vi alle røde og hvide igen

TV2 har siden de startede TV2 Sport op formået at gøre tilslutningen, og altså antallet af seere ligeså stort som alle andre sportskanaler – tilsammen.

Mest sete program på sportskanalen ved sidste TV meter måling var “Håndbåndmatchen: Final 4 – bronzekamp – København – TTH, der havde 85.000 seere.

TV2 Sport X der også eksisterer som en lineær TV kanal, er denne måned “Ekstrakanalen”, hos både Stofa og YouSee.