EBU fylder 70 år

Hvis du ikke kender EBU, er det kort for The European Broadcasting Union, der er størrelsen alle Europas offentlige radio og TV stationer “organiserer” sig i.

Gennem tiderne har motivationen været forskellige, dog altid med det omdrejningspunkt at “public service media” er godt for de samfund der har offentlige medier, der er – helt eller delvist – statsstøttede.

Og nu hvor det i år er blevet tid til The 70th EBU General Assembly, er det altså i år at EBU fejrer 70 års fødselsdag.

EBU, der er paraply for 116 medlems organisationer i 56 lande, hvor DR og TV2 er de mest kendte her i landet, har over årene udviklet sig til også at inkludere en række asiatiske, afrikanske, australasiatiske og endeligt amerikanske associerede medlemmer.

Blandt årsagerne til denne udvikling er at – som eksempel – sportsrettigheder håndteres i EBU sammenhænge, hvorfor alt fra afrikanske PBS broadcastere til kollegaerne  i Indonesien både køber og sælger rettigheder til sport via EBU.

I konkrete tal er der mere end 2000 TV radio og online kanal -medlemmer, der til sammen taler mere end 160 sprog.

Og jo, det er EBU der står bag Eurovisionen, der som bekendt produceres af medlemmerne.

Selve de 70 år, ser ud til at blive fejret ved den såkaldte EBU General Assembly, der bliver afholdt på Malta fra den 27. juni, hvor det er planen at diskutere de udfordringer Europas PBS medier står over for.

Læs også  Det der DaVinci Resolve Studio

Forventningen er at der kommer omkring 190 medlemmer og diskuterer fremtiden for alt fra BBC til DR og TV2.

Der er tale om et to dages arrangement, hvor medlemmerne ydermere skal diskutere “Vision2020”, der er en strategisk diskussion af PSM (Public Service Media) bedst overlever fremtiden (læs streaming ) og får deres medlemmers seere til at blive hængende lidt længere. 

Her formanden for EBU, der fortæller lidt om EBU og fødselsdagen.

Det er muligt at følge organisationen på Twitter her eller læse videre her