Pæn lille nyhed

Panasonic bruger CES2020 til at slippe deres helt nye AG-CX10, der – mildest talt – er en meget lille 4K Camcorder, af typen ” Compact Handheld”.

Det sidste ( Compact Handheld ) betyder at nyheden er så lille at selv SD kort ser ret store ud når de stikkes ind i kameraet.

Et kamera, der – i den forbindelse ikke er “lille” på andre måder end fysisk.

Kameraet, eller rettere camcorderen, er et 4K/60p fixed lens – no nonsens – kamera, der er udstyret med 24x optical zoom.

Nyt Compact Handheld fra Panasonic - AG-CX10 ligner et 422 10bit VJ hit
let og overskuelig brugerflade

24x zoom betyder at det er muligt at komme endog meget tæt på. 

Konkret kan du lave et “MCU” (medium close up ) på 24 meters afstand, hvor billedehøjde/bredde – zoomet helt ind – vil være (cirka ) 95cm i højden og 160 cm i bredden

CX10 er “desværre” tænkt som et “AV kamera”, hvorfor det er udstyret med en 1/2.5-type (inch) MOS Sensor, hvilket både er heldigt og uheldigt.

Det er positivt, da det betyder at Autofokus fungerer rigtigt godt, det er sygt lysfølsomt (1.5 lux) og trist, da det er umuligt at lave en – bare en lille smule – uskarp baggrund.

Herfra bliver det så ellers bare bedre.

CX10 er – mere eller mindre – udstyret med alle de stik du har brug for, til alt fra streaming til konference jobs, til almindeligt RunNgun arbejde.

Læs også  Så er der XAVC i din Telestream

Der er ydermere tale om et – ser det ud til – velproportioneret – men meget lille – hus, med knapper de rigtige steder, de rigtige indgange, og 24bit lyd (optagelse/ud) og op til  200Mbit/s i 4:2:2 (det er faktisk i 4:2:0) 10-bit intern optagelse. (den kan optage i 4:2:2  i op til 50Mbit/s i P2 standarden i maksimalt 1080 60p)

lyset styres ovenpå mic kassen – lidt udfordrende hvis du er i hovedhøjde med cam

Der er diverse indbyggede Wi-Fi features, der suppleres af en særdeles spændnede feature, nemlig muligheden for en – ikke nærmere præciseret – NDI|HX opgradering.

Der er indbyggede ND filtre i zoomen, med en knap lige der hvor den bør befinde sig.

Mikrofon “klumpen” indeholder nu lys, der kan styres ovenpå (ikke smart hvis du holder kamera i øjenhøjde ) til gengæld er knapperne til mic indgangene heller ikke mindre end at de sagtens kan håndteres med et par pincetter og sæt +5 briller, som alle der roder med de her små kameraer jo alligevel har i lommen.

Der er HDMI og SDI ud.

Og mens SDI er begrænset til 1080 60p, ser HDMI ud til at være åben og ren i op til 2160 60p 

Batteriet ser ud til at blive skubbet helt ind i kameraet på langs

Der er 24bit LPCM lyd ud af begge forbindelser.

I forhold til NDI|HX opgraderingen skriver Pansonic at den er “Available”, hvilket kunne betyde at det er muligt at investere i denne feature allerede idag.

Læs også  NTP er blevet digitale

Vi har fundet alle specs her

Her en promo for nyheden.