Ronnie Fridthjof chef for Filmby Aarhus

Det kom som en overraskelse for mange, da Ronnie Fridthjof sidste år valgte at forlade hovedstaden, og flytte tilbage til Aarhus.

Nu viser det sig at der var en mening med “galskaben”.

Ronnie Fridthjof, er nemlig netop blevet ansat som chef for Filmby Aarhus, hvilket betyder at der kommer en endog særdeles erfaren filmproducent i spidsen for hovedparten af det Østjyske filmområde.

Den ny chef for Filmby Aarhus er opvokset i Aarhus og uddannet fra den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft, og kommer på den måde tilbage til hans egen fortid, hvilket han er glad for.

Han siger:

 -Det har længe været en drøm for mig at vende tilbage til Aarhus og bidrage til det sprudlende filmmiljø. Filmby Aarhus står enormt stærkt med den nye Filmby3 bygning og den Vestdanske Filmpulje er med de øgede midler blevet en central spiller i at sikre kvalitets film, dokumentar og tv-serier fra hele landet. Det momentum glæder jeg mig til at blive en del af og udvikle sammen med mine nye kollegaer, slutter han.

Aarhus Kommune’s Kultur og Borgerservice, der står bag Filmby Aarhus, er også glade.

Herfera siger Rabih Azad-Ahmad, der er rådmand:

 -Jeg er utrolig glad for, at det er lykkes at finde en så erfaren leder til Filmby Aarhus. Ronnie Fridthjof har med sin erfaring og sit store netværk i branchen alle forudsætninger for at fortsætte og sætte yderligere skub i den positive udvikling som filmbyen og hele filmbranchen er i. Det er vigtigt, at vi fortsat får produceret gode film og tv-serier i Aarhus, så vi i biografer og på tv kan opleve hele Danmark, slutter han.

Læs også  Aja nu også en del af SRT Alliancen

Ronnie Fridthjof har blandt andet produceret “Blå Mænd” og “Alle for én,to,tre”, samt  “I Krig & Kærlighed”.

Han kommer fra Fridthjof Film, der blev grundlagt i år 2000.

Ronnie Fridthjof erstatter Steen Risom, der har været konstitueret chef for Filmby Aarhus siden august 2018. 

Steen Risom fortsætter som souschef.

Og så får Fridthjof Film ny direktør.

Han hedder Toke Rude Trangbæk

Læs mere om Fridthjof Film her.

Læs mere om Filmby Aarhus her.