Et halvt døgns live TV i streg

DR er som bekendt i krise.

De har ingen penge, og skal stadig fylde programfladen ud.

Det havde i den forbindelse – måske – været smart at skrue ned for antallet af sendte timer, eller bare lukke et par kanaler.

Desværre har de allerede lukket alt der kan lukkes uden at det bliver pinligt med flere ledere end programmedarbejdere, hvorfor de jo så kunne begrænse antallet af sendte timer.

Eller.

Bare sende en masse “live”, der som bekendt er den absolut billigste måde at producere ‘TV på.

Ser det ud til at nogle chefer må have tænkt på DR2.

Derfor sender denne kanal “12½ times fællessang” på søndag, hvilket for uindviede betyder at der står en masse sikkert dygtige mennesker og synger nogle gamle bogstaver i et skvat over 12 timer i træk, mens landets største PBS TV station sender det hele.

Igen.

Det kunne jo hurtigt blive lidt kedeligt, hvorfor DR – formodentligt – har opfundet nogle højskole-sangs-korrespondenter, der kan “ping ponge” og hygge med hinanden og seerne, på tværs af locationer.

Noget der er nødvendigt, da de 12,5 timers TV er så kreativt udtænkt at timerne er lagt forskellige steder, nemlig på Kolding Bibliotek, på Roskilde Festival Højskole, i Det ottekantede forsamlingshus, Øster Jølby og endelig i Brorsons Kirke, København N.

Læs også  Live TV via rygsæk amok i 2020

I følge Højskolesangbogen, sitet, var der “over en halv million seere så med”, da der blev sunget i 12,5 timer sidste gang, der i starten af 2018.

Desværre virkede TV meter ikke lige den dag, så tallet må tages med et vist forbehold.

Forventingerne er dog ikke blevet mindre, selv om at de mindst sete top ti programmer på DRK i de første 10 uger af 2018 ikke rigtigt havde over 70.000 seere.

DR korrigerer dog også Højskolesangbogens pointe, og forklarer at “de 500.000 seere”, reelt dækker over at “..en halv million seere forbi kanalen i mindst fem minutter…”, i løbet af de 12,5 timer det sidste arrangement blev sendt.

Sjovt at DR måler DRK med 5 minutters intervaller og så ellers bare akkumulerer dette tal.

Uanset dette, kan dem der vil se med, glæde sig til rigtigt meget sang, forklarer redaktør Birgit Bergholt fra DR Kultur og Samfund.

Hun siger:

 -Vi har 175 sange, der egner sig godt til en “syng-med-dag”, starter hun og bliver suppleret af Lisbeth Langwadt, der er er programchef for aktualitet, kultur og dokumentar i DR.

Hun siger:

 -En af nyskabelserne på det nye DR2 bliver en fast kultursøndag fra starten af året med timevis af spændende kulturtilbud. Vi finder det helt oplagt at markere den nye kultursøndag med at samle Danmark omkring vores fælles sangskat fra den blå højskolesangbog på en dag, man kan være sammen om på tværs af generationerne og på tværs af hele landet, slutter hun.

Læs også  DR lover endnu et sportsshow fra Herning

Program

10.00-15.00 Kolding Bibliotek

15.00-18.00 Roskilde Festival Højskole

18.00-21.00 Det ottekantede forsamlingshus, Øster Jølby, Mors 

21.00-22.30 Brorsons Kirke, København N