DR Drama på vej med ny søndags serie

DR1 starter op på “Når støvet har lagt sig”, her den 2. februar, hvor interesserede kan se en “ny, stor dramaserie om sammenhængskraften”, der for uindviede er den der “forbinder os, de valg vi står overfor i livet og de handlinger, der kan splitte os ad”.

Og selv om at den del af historien ikke forklares, starter serien 9 dage “før et tragisk terrorangreb rammer København”, hvor “otte fremmede mennesker” lever “hver deres liv, uvidende om hvad der venter forude”.

Det er jo som bekendt svært at spå om fremtiden, så hvorfor skulle de 8 overhovedet bekymre sig om fremtidig terror, nu hvor PET, FET og landets mange efterretningstjenester nu hedder, jo netop klarer den del af virkeligheden.

Handlingen bliver så ellers ikke forklaret, hvorfor du må vente til først i februar, for at finde ud af om serien så ellers følger de her – helt almindelige mennesker – i dagene op til, for derefter at kigge på hvordan den lovede terror kommer til at påvirke de medvirkende i serien.

billede fra pressekit

Der bliver dog fokuseret på en del ord, der kunne tænkes at løfte for lidt af sløret om hvad serien kommer til at handle om.

Som eksempel bliver der stillet spørgsmål som “..hvad kan terror gøre ved menneskelige fællesskaber..”, samt “hvordan ændrer vi os i skyggen af en trussel..”, hvorfor man må formode at serien kigger ud i virkeligheden både gennem terroristernes, politikerne, politiets og de almindelige borgeres liv.

Læs også  Populære Doggystyle er tilbage

Sikkert ser det i hvert fald ud til at være at “Når støvet har lagt sig”, kigger på “de menneskelige relationer og reaktioner hos en række forskellige mennesker, der bliver rystet i deres daglige liv og selvforståelse, efter at terroren rammer midt i København”.

Blandt de medvirkende er således alt fra den generiske 8 årige pige til den ligeså gennemsnitlige 85-årig mand.

Alt fra en “hjemløs” til en justitsminister.

Og så trækkes “der tråde, som illustrerer, hvor kompleks og uforudsigelig verden kan være”.

Blandt de medvirkende er Karen-Lise Mynster, Jacob Lohmann, Henning Jensen, Peter Christoffersen, Arian Kashef, Malin Crépin, Katinka Lærke Petersen og Viola Martinsen, samt Filippa Suenson, Lotte Andersen, Hadi Ka-koush, Julie Agnete Vang og Adam Brix.

Serien er skrevet af Ida Maria Rydén og Dorte Høgh, konceptuerende instruktør er Milad Alami, og Stinna Lassen er producent.

Det er muligt at læse mere om serien her.