CR-S700R er nok mest til stills

For et par måneder siden var vi et par stykker der næsten fik rundstykket galt i halsen, da Canon – sådan helt uden varsel – pludselig kunne løfte sløret for at de var på vej med et Remote Head, der kan styre blænde og pan/tilt.

Det er jo pænt oplagt at en sådan dims, ( potentielt ) sagtens kunne tænkes at være relevant for andre end still fotografer, nu hvor det hele kan styres remote.

Noget der fortsat kan være tilfældet.

Enheden, der retteligt hedder The Canon Robotic Camera System CR-S700R, er omvendt endog meget målrettet netop still billeder, og skal nok vise sig – sådan rent praktisk – ikke at kunne bruges til meget andet, end at stille eller hænge op, og så ellers lave stills med.

Det er dog muligt at tage video ud af de fleste Canon huse, så enheden kan – måske – alligevel bruges til video.

Producenten selv mener dog ikke at det er tilfældet.

Enheden er tænkt som en remote kontrol enhed, der kan sørge for at kameraet peger det rigtige sted hen, er zoomet derhen hvor det skal være, hvorefter kameraets autofokus og blænde sørger for at billederne bliver lige som de skal være.

Motivationen bag The Canon Robotic Camera System CR-S700R er at der findes en række sports typer, hvor det ikke er muligt for fotografen af stå og vente, der hvor “bolden ender”, hvorfor han/hun i stedet kan styre kameraet via et CR-S700R.

Læs også  Atlas Lens går Silver flare

Før det fungerer skal der dog også lige investeres i en IP camera controller CR-G100, der kan suppleres med en CR-A100 Camera Remote Application, der så ellers kan styre flere kameraer samtidig.

I det hele taget er nyheden nok mest målrettet pressen, de lige skal skyde lidt VM i “et eller andet”, og i stedet for at stå det samme sted som alle de andre, placerer (eventuelt før resten af pressen kommer ) kameraet et sjovt sted, hvor det kan lave federe billeder end de andre kan.

I den forbindelse er der en del begrænsninger, herunder at systemet kun ser ud til at fungere med en række – bestemte – Canon zooms.

Dette kunne sagtens tænkes at hænge sammen med at de alle har det samme “gummi bånd”, på zoom delen, som den motor der zoomer kan bide fast i med tænderne.

På samme måde virker løsningen kun med EOS-1D X Mark II and EOS-1D X Mark III, hvilket ser ud til at hænge sammen med en eller flere indbyggede features, herunder kameraets IP support.

Er du fortsat frisk på at se om det kunne være interessant med – mindst – 4K FF video ud af et sådan system, kommer løsningen i handlen engang i løbet af midt februar ( i USA).

Vi gætter dog på at det også bliver muligt at tale med fag handlen herhjemme og høre mere om udstyret, hvis relevant.

Læs også  PoE Version2

Slutteligt er det kun følgende zooms der fungerer med systemet:

EF 11-24mm F4L USM,

EF 16-35mm F2.8L III USM

EF 24-70mm F2.8L II USM

EF 70-200mm F2.8L IS II USM

EF 24-105mm F4L IS II USM

EF 100-400mm F4.5 -5.6L IS II USM. 

One thought on “CR-S700R er nok mest til stills

Lukket for kommentarer.