DR indland rykker til Aarhus

Det er sikkert stadig for tideligt at vide hvad det kommer til at betyde, men der kan vel ingen tvivl herske om at korrespondenterne nu også kan komme fra København, hvor sære ting som alverdens nævn, Folketinget og en masse andet befinder sig.

Det til trods, er DR på vej med en såkaldt “organisationsændringen”, der også kunne kaldes for en omgang “politiker pleasing”, der – i det mindste – får DF til at lukke.

Igen.

Indlandsdækningen er rykket til Aarhus, og det betyder – i følge DR – at DR nu kan dække og “udnytte tilstedeværelsen i hele Danmark”, hvilket de jo allerede klarede via regionerne.

Sandy French, der er direktør DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter siger:

 -Ved at samle indlandsdækningen i Aarhus vil vi skabe en mere balanceret nyhedsdækning, så vores indhold i højere grad afspejler hele Danmark og binder befolkningen sammen på tværs af forskelle, slutter hun.

Konkret betyder det at alt der sker her i landet, tager sit udgangspunkt i landets andenstørste by, suppleret med at DR nu sætter “større fokus på fagjournalistikken indenfor kultur, retsstof, klima og sundhed i en ny Samfund & tema-redaktion i DR Byen”, hvilket – ser ud til at betyde at aktualitet er en by i Provinsen, mens kultur og samfund er noget de ordner i Hovedstaden.

Læs også  Ofcom skal til at styre SVoD i England
kultur, retsstof, klima og sundhed bliver i København

Nyheden der kom sidste på dagen tirsdag, betyder ydermere at det samlede output fra DR’s ni distrikter, nu sendes til Aarhus i stedet for til København, og der blendes ganske som DR plejer at gøre det.

Sandy French fortsætter

 -Vi skal dække dagens bedste historier, uanset hvor i landet de er. Vi vil være bedst på dagens store historier og sætte dagsorden med nye vinkler. Og så skal vi blive bedre til at fastholde fokus på de store historier over flere dage, starter hun og fortsætter.

 -Ambitionen derudover er, at DR’s journalistik skal fylde mere og sætte større aftryk i mediebilledet og i samfundsdebatten.

Hun forklarer videre:

 -Vi vil skabe nuanceret debat om væsentlige samfundsmæssige ændringer. Og så skal vi sætte dagsordenen med vigtige og væsentlige temaer, som oplyser befolkningen og klæder den enkelte på til at deltage i demokratiet, slutter hun.

I samme omgang bliver det såkaldte digitalt indhold opprioriteret

Dette kommer til at ske i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter:

French fortsætter:

 -Der bliver flere og flere brugere af vores digitale platforme som dr.dk og DRTV. Derfor målretter vi journalistikken til dem. Vi vil prioritere udvikling af formater til digitale platforme og blive endnu bedre til at sikre, at vores stærkeste journalistik og satsninger når digitale brugere, fortsætter hun og understreger at DR allerede nu er nået frem til år 2025 i planlægningen.

Læs også  DR går efter mere EU stof

Sandy French fortsætter

 -DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter vil prioritere at holde fast i de væsentligste og mest relevante historier frem for at bringe så mange som muligt, starter hun og fortsætter.

 -Vi prioriterer værdi over volumen. Det betyder, at befolkningen skal opleve, at de får mere værdi ud af DR’s nyheder, og derfor skal vi være bedre til at vælge fra og lave færre, men bedre historier, fortsætter hun.

 -Distrikterne er efter et år blevet et fuldt integreret område og klar til, at vi nu organiserer os efter, hvad vores journalistiske ambitioner er. Det er hele præmissen for de justeringer, vi foretager, fordi distrikterne nu får et større ansvar for den journalistik, der kommer ud på de nationale platforme, slutter hun.

Som tidligere med DR betyder ændringerne i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter ikke fyringer.,

Der er bare en del medarbejdere, der enten skal flytte langt for at beholde deres arbejde, eller som må finde sig et andet job.

Som DR skriver det, flytter en “mindre gruppe medarbejdere til nye redaktioner”.

Det hele spiller den 1. marts.