DR lover endnu mere sang

Foråret der i disse dage spirer frem, i form af mindre regn end de sidste tre måneder, byder på mere, lover DR.

Konkret skulle foråret været på vej i musikkens tegn, bedst understreget af de mange der kiggede med sidste weekend, hvor der blev sunget på DR2 i  12- 15 timer.

DR lover i den forbindelse at resten af foråret også kommer til at byde på en masse musik.

Nu med samarbejdspartnere som foreningen Spil Dansk og Frederiksberg Kommune, der blandt andet vil være med til flere fællessangs arrangementer. Blandt andet én, der er tænkt som en genskabelse af hvad der skete under besættelsen.

Noget der ikke overraskende hænger sammen med at det er 75 år siden befrielsen i år.

Gustav Lützhøft, der er ledende redaktionschef for DR Kultur og Samfund forklarer:

 -Det skaber et unikt fællesskab, når man synger sammen med andre, og fællessang er en stor del af vores fælles danske kultur og historie. Derfor er Alsang ( et af de arrangementer DR er på vej med, red. ) et rigtig godt initiativ som DR er både glade og stolte af at kunne være med til at realisere sammen med gode samarbejdspartnere. Den 4. maj har vi ambitioner om at lave et kæmpe fællessangsarrangement for hele Danmark. Et arrangement som bliver festligt for alle, der møder op i Frederiksberg Have og for alle de, der vælger at synge med hjemmefra. Alsang 2020 har som ambition både at sætte et markant kulturaftryk i nutiden og samtidig tjene til minde for en besættelsestid, hvor fællessang var en vigtig måde at skabe sammenhold på, slutter han og bliver suppleret af Jørgen Thorup, der er formand for Spil Dansk.

Læs også  Lars Mikkelsen skal på The CW

Han fortæller om arrangementet der bliver afholdt den 4. maj:

 -Det bliver en spændende aften, hvor historien bliver levendegjort, så vi kan genopleve, hvordan alsangen var med til at give danskerne håb og sammenhold, da nationen var i knæ. Det kan minde os om, at demokrati ikke er noget, der er givet. Alsangen viser, hvor meget den danske sangskat betyder for vores identitet, medborgerskab og fællesskab. Derfor glæder vi os helt vildt til denne historiske festdag for sangen, slutter han.

Før det, er det dog også tid til Dansk Melodi Grand Prix 2020, hvor dem der ønsker det, kan høre og se det mest poppede pop, nu på TV.

Og selv om at det handler om solisterne, gør DR et stort nummer ud af at præsentere værterne, nu hvor den såkaldte semi-finale nærmer sig.

Gustav Lützhøft forklarer:

 -Sangene i Dansk Melodi Grand Prix vil være endnu mere varierede end tidligere, så flere kan se deres musikinteresse afspejlet i showet. I det hele taget vil vi gerne have, at musikken i Dansk Melodi Grand Prix får en endnu større betydning for flere, samler Danmark om musikken og sangskrivning og inviterer endnu flere til at være en del af Dansk Melodi Grand Prix, slutter han.

Er du mere til den musik der bliver spillet på P3, er der også – mere musik – der.

Læs også  DR ung med Corona

Og nu hvor kanalen fejrer sig selv om musikken den 28. marts, kan interesserede opleve “P3 Guld” i Musikkens Hus i Aalborg, den dag.

Blandt de artister der optræder er Benal, Karl William, MØ, Ukendt Kunstner og Lukas Graham, der – måske – vinder en af de fine priser, der er “P3 Prisen”, “P3 Talentet” og “P3 Lytterhittet”.

I den forbindelse er flere jo forbi KarriereKanonen før de ender i skarp rotation på P3.

Derfor kan andre – eller de samme – se frem til at “KarriereKanonen” også i 2020 er på vej med en masse “..kvalitet, hits og nyskabelse til den danske musikscene…”, som DR sriver det.

Bland disse er Marie Key, Djämes Braun, Katinka, Ravi Kuma, The Minds of 99, og senest Høker, Angående Mig og Patina.

Og selv om at “KarriereKanonen” startede tilbage i 2002, behøves alt ikke være som det har været hele tiden.

Tidligere har den som bekendt valgt 12 artister.

Nu bliver det til 10, hvilket enten kunne tænkes at hænge sammen med manglende talent, eller det faktum at DR skal spare som bare pokker.

Det hele kulminerer så ellers på Spot Festivalen hvor de 5 største talenter kæmper om at gå ind i et .. “skræddersyet talentudviklingsforløb hos Bandakademiet samt efterfølgende koncerter og spillejobs arrangeret af DR Koncerthuset, SPOT og Smukfest…”.

Læs også  DR3 lever videre på Internet

Og så er det gået op for DR at der findes en voksende gruppe der bruger deres mobil til at se og høre DR med, hvorfor der også der bliver foretaget en justering.

Planen er derfor at der i dette forår ( “i fremtiden” ) kommer en række ( “flere” ) digitale musiktilbud, så det er muligt at høre med uden at høre radioen live.

Som eksempel i form af et eller flere podcasts og “andre formater”, der kan findes i DR’s Radioapp.

Et af de eksiterende formater er “Mixtapes”, der eksklusivt kan opleves i netop radioappen, mens podcastserien ‘2Splittet til Atomer”, kan.. øh, opleves som podcast.

Det er formater som disse der skal til at blive til flere.

Slutteligt skulle der være et nyt musikprogram på vej mod DR3.