Nytænkning fra Panasonic

Forestil dig at du ikke længere er begrænset af de store mængder hardware, der – altid – begrænser din OB vogn, eller studiekontrollen.

Forestil dig i stedet at du får – noget andet hardware – der nu er “baseret på software”, og som derfor kan alt du kan forestille dig, helt uden smålig hensyntagen til de begrænsninger hardware har det med at give.

Sådan cirka ser det ud til at Panasonic har tænkt, udviklingen af et nyt – stadig ikke navngiven – system, der i stedet bliver formuleret som et IT/IP orienteret system, der i bedste stil – stort set – kan “det hele”, i stedet for “en ting”.

Panasonic ude med IP og IT orienteret soft og hardware - premiere på NAB2020

Vi er med andre ord – delvist – tilbage til fortidens “sorte bokse” tanker, hvor der – et eller andet sted – i studiet eller i OB vognen stod en dyr kasse, ingen rigtigt vidste hvad kunne. Blot at det var umuligt at leve uden denne.

Panasonic har tænkt lidt over den fortid og trukket konceptet – der såmænd slet ikke var dumt – ind i fremtiden.

Uden at vi skal gøre os kloge på hvad det er Guilhelm Krier, der er Head of New Business & Market Development, mener at denne kommende “black box” fra Panasonic kan bruges til, er der – som vi forstår det – netop tale om en løsning, der starter med at være en smart IP og video processor, der – derfor og som eksempel – kan bruges i miljøer der stadig ikke er nået helt ind i IP verdenen.

Læs også  TV2 opgraderer deres AviWest heftigt

“Serveren” arbejder nemlig uafhængigt af opløsning og format, hvilket betyder at du kan hælde alle video kilder ind i denne, der så “sender det videre”, til hvad der kunne kaldes for en billedmikser, eller mere korrekt en “billedrouter”, der fungerer ganske som en billedmikser, nu bare med den fordel at den problemfrit håndterer alt fra NDI til SDI video i alle opløsninger.

Enheden der allerede fra starten af, er afstemt med – ligeledes ny – software, der – i princippet – betyder at nyheden kan være alt fra den boks der befinder sig ude på location, på en Remote Produktion, til det centrale system i et live studie eller i en OB vogn.

Det ser dog stadig ud til at der skal en del SDI bokse, lige så mange IP apparater og alt det andet du plejer at finde i en OB vogn, eller i et studie, før nyheden fra Panasonic fungerer.

Igen.

Se demonstrationen af “serveren”, der bliver præsenteret på ISE2020 i Amsterdam, og som – helt sikkert – bliver en del af Panasonic’s budskab resten af året. ( der er egentlig premiere på NAB2020 )

Det er uklart hvor hurtigt enheden, i fungerende config, med software og nødvendig hardware kommer ud og løbe.

Omvendt ser det ud til at de virkeligt har tænkt sig godt og grundigt om, hos Panasonic.

Læs også  Sub 4K€ VJ markedet rykker

Her et par videoer der forklarer løsningen og tankerne bag.