Dansk spil i front i Kina

Dansk spilproduktion er som bekendt helt fremme i front, på flere områder.

Også globalt.

Derfor kan det vel ikke overraske at en ny kinesisk spilplatform, udviklet af NetEase, har taget mindst et dansk spil til sig, hvilket er ret heldigt.

Spillet der er det dansk udviklede spil “Deep Rock Galactic”, der allerede har omsat for 100 millioner kroner – før det overhovedet er udkommet – er nu også en del af “Fever Games”, som kineserne kalder deres nye spil platform i Kina.

Tilbage hos Ghost Ship Games, der er det seks mands iværksætteres firma der står bag “Deep Rock Galactic”, glæder de sig over at være blevet en del af Fever Games.

Søren Lundgaard, direktør og medstifter af Ghost Ship Games forklarer:

 -Den aftale vi har indgået med NetEase, om at være launch title på deres nye pc-spilplatform, giver os en enestående mulighed for at få foden solidt indenfor på det kinesiske markedet og vi ser et kæmpe potentiale fremadrettet, starter han og fortsætter om udfordringerne ved at arbejde med kinesere.

Spillet og dermed samarbejdet blev nemlig – midlertidigt – stoppet af den kinesiske regering , der – for en periode – stoppede “for godkendelsen af alle vestlige spil”.

Heldigvis er alt i orden igen, fortsætter Mikkel Martin Pedersen, spilinstruktør og medstifter af Ghost Ship Games.

Læs også  Ghost Ship Games investerer i Game Swing

Han siger:

 -Udsættelsen af udgivelsen har egentlig passet os rigtig godt, idet den har givet os mulighed for at forbedrer og videreudvikle Deep Rock Galactic. I dag står vi med et spil, som vi ved spillerne elsker og som fastholder spillerne i en meget lang tid, når de først er blevet vilde med spillet. Derfor har vi en lang større chance for at få succes i Kina i dag end vi havde bare sidste år, slutter han.

Søren Lundgaard og Mikkel Martin Pedersen

Har du fortsat ikke spillet “Deep Rock Galactic”, er det et “online skydespil”, hvor ..”op til fire spillere arbejder sammen som et hold rum-dværge der graver efter værdifulde mineraler på en dødsensfarlig planet langt ude i rummet…”.

Og nu hvor der er over 25.000 daglige brugere, der taler 20 forskellige sprog, har du gættet det.

Spillet går ret godt.

Vil du vide mere om Deep Rock Galactic, kan du læse videre her.

Læs mere om  Ghost Ship Games her