Superligaen får klippet vingerne

Allerede her i 2020, godt nok først til december, kommer produktionsmiljøet til at opleve konsekvenserne af at der ikke længere bliver ikke spillet Superliga-kampe i december.

Hele ligaen, er nemlig blevet “rystet lidt” og har fundet frem til at der skal spilles mindre, at der skal være færre hold og at det hele – helt sikkert – bliver meget bedre, nu hvor det hele bliver ændret igen.

Som vi har regnet os frem til det, betyder ændringerne at der skal spilles 24 kampe mindre, hvilket jo er det samme som 24 studie produktioner mindre, og 24 OB produktioner mindre.

Måske ikke voldsomt, men nok til at dem der “laver fodbold” vil bemærke at omsætningen daler en smule.

Motivationen er der – i princippet – fortsat intet ude om, men det skulle blandt andet være fordi at det “kan blive rigtig koldt på et fodboldstadion i Danmark, når kampene spilles i december”.

Det kan være at det er en joke, men det kan naturligvis også være at de stakkels spillere fryser, når de står helt stille.

Uanset dette, vil der ikke blive spillet Superliga-kampe i december måned her i 2020, som en del af udviklingen af 2020/2021-sæsonen, der ydermere nu kun byder på 22 spillerunder, mod 26 spillerunder, som det er i 2019/2020 sæsonen.

Læs også  Adobe MAX i Lisabon

Bag nedgangen er oplagt nok at der skæres i antallet af hold der spiller i Superligaen.

Hvor det indtil videre har været 14 hold der er med i ligaen, bliver det for fremtiden til 12 hold.

Ud over at det så betyder at der ikke bliver spillet i december, betyder det også at selve sæson starter senere i foråret.

Konkret bliver foråret 2021 rykket frem til den 21. februar, hvilket er trist for de mange free lancere der – mere eller mindre – starter deres produktions år op med netop Superligaen.

Igen.

Det er først til næste år, hvorfor sæsonen starter op – i år – den 14. februar.

Som vi fortstår det, bliver der dermed skåret hele tre uger af efteråret/vinteren, da der i efteråret 2019 blev spillet frem til den 16. december.

I år stopper “cirkus” den 29. november, i følge DBU’s datoplaner, der plejer at være forbløffende korrekte.

Folk der allerede nu har fået abstinenser og derfor er på vej til at tage en kold tyrker i december, kan – potentielt – ånde lettet op.

Det kan være at et dansk hold eller flere kvalificerer sig til gruppespillet i Champions League eller Europa League.

Gør de det, skulle der komme europæisk fodbold på dansk grund i december.

Og med lidt held er det så dem der plejer at lave Superligaen der får lidt at lave i december.

Læs også  Apple TV+