Og vinderen af en teknisk emmy er ME20F-SH

Hvis du gik og troede at Canon ikke kan det der pjat med at producere – dybt oversete – superheldige produkter, tager du fejl.

Som eksempel er ME20F-SH et superheldigt kamera, der kan en masse du – og de fleste andre – end ikke anede at det kunne.

På overfladen er det “bare” et Ultra-High Sensitivity Full-HD Camera, der er pænt lysfølsomt.

Detaljen er bare at det er et special kamera, der kan meget mere.

Herunder se i mørke, forstået på den måde at det – pludselig – var muligt at optage Nordlys som “video” da det første kamera i ME20F-SH serien kom.

Hvad endnu færre ved, er at kameraet – i Japan – blev lanceret sammen med en Canon Drone, der – på videoen – ser netop så professionel ud, at der må formodes at være tale om en UAV – unmanned aerial vehicle – der nu kan se om natten.

Canon vinder teknisk Emmy som de modtager på NAB2020

For eksempel, i situationer hvor folk enten ikke ønsker at blive set, eller omvendt som sikkerhed, så ingen kigger forbi uden at være inviteret.

Tilbage til kameraet, der i den nyeste version hedder Canon ME20F-SH, er der tale om et kamera der – mere eller mindre – kan det hele.

Det kan se i mørke, det kan lave SloMo og så fylder det stadig nærmest intet.

Læs også  Canon har nu solgt 150 mio RF og EF glas

Og det er alt det som det har modtaget the 71st Annual Technology & Engineering Emmy® Awards for. (“bedste” Ultra-High Sensitivity HDTV Camera)

Som tidligere er det NATAS, eller the National Academy of Television Arts & Sciences, der giver kameraet et Emmy Award, som det officielt modtager på NAB2020 den 19. april.

Kazuto Ogawa, president and COO, Canon USA, er glad og siger:

 -We are grateful to receive this esteemed recognition for our revolutionary ME20F-SH camera, starter han og fortsætter.

 -This marks Canon’s fifth Emmy, an accomplishment we are immensely proud of. This award is a testament to the company’s commitment and vision for developing imaging tools that help creative professionals see what was previously considered impossible, slutter han.

Kender du ikke ME20F-SH, er det et kamera, der kan lave – farve – billeder ved 4000000 ISO, hvilket er sygt meget mere end alle andre kameraer.

Kameraet er ydermere udstyret med en full-frame CMOS sensor, der – netop – er så stor at der er plads til langt større photosites, der – i Full HD – er langt mere lysfølsomt end noget andet kamera.

Serien der oprindelig er fra 2015, har som vi forstår det været igennem et par udviklinger.

Prisen var – urimelig (?) høj i starten, og er siden blevet mere realistisk (?).

Læs også  Hvis du går Komodo

Der er dog fortsat tale om et special kamera, der må formodes at kunne bruges til alt fra reality, til militær TV, eller som det er blevet brugt til, til National Geographic’s “Earth Live broadcast”, tilbage i 2017.  (vi har fundet en promo for dette, eller et lignende program, nederst.)

National Geographic brugte netop dette kamera til at sende fra en række locations, kloden rundt, hvor det – tilfældigvist – var nat, mens det var dag andre steder på kloden.

(

ME20F-SH er ydermere født med EF mount, så alle Canon’s glas problemfrit kan monteres, og – som vi husker det – delvist styres af kameraet. (jamen hov, kunne man så ikke putte det ind i en CR-S700R.

Det burde være muligt.

Canon ME20F-SH koster (vi har set en pris i USA ) 19.999 dollars.

Her en promo for den drone der (måske ) aldrig blev til noget, eller som kun sælges som UAV.

Den er – også i denne promo – udstyret med et ME20F-SH (eller forgængeren), så der var altså flere ideer med ME20F-SH.

Det andet klip er for et NG Earth arrangement, hvor der måske også blev brugt til natteoptagelser.

Læs mere om kameraet her.