Premieren på DR2plus er idag

Som med alle andre streamere har DR nu også en pluskanal.

Smart så kan dem der vil se med på internet, og lede længe efter det ofte brugte +, der hører til blandt de tegn der ikke findes der.

Igen.

Dem der vil, ved jo godt at det hele sker på DRTV, og at DR2plus der – bare – hedder DR2.

Uanset dette, er DR2+ en ny “streamtjeneste”, der indtil videre har hele tre programmer i arkivet.

Det første program hedder “Sektlederens hemmeligheder”, der heldigvis også bliver sendt på DR1, den 30, hvis du ikke har prøvet det der Internet endnu.

Ellers er der “Trumps tweets”, der er nået til sæson 1, på trods af at USAs præsident har været igang i et stykke tid.

kanalchef for DR2+ og DR3 er Irene Strøyer

Der skulle være tale om et aktualitets format, hvorfor vi gætter på at det blot gengiver hans tweets uden at anfægte dem, endsige uden at faktatjekke dem.

Omvendt kunne det modsatte tænkes at være konceptet.

Formatet ser uanset hvad ikke ud til at være programsat på lineært TV, eller rettere.

Der er 93 millioner andre der beskæftiger sig med “Trumps tweets”, alene på den danske del af Internet, så måske der findes en program for-omtale derude, og at formatet senere bliver sendt lineært.

Indtil videre er det nu blot en del af arkivet på DR2plus.

Slutteligt kan dem der vil se DR2plus, opleve “Cornflakes med lort og død ved kølle”, der er et humoristisk kulturprogram, med undertitlen “humoren der formede dig”, smart nok forklarer alle dem der ikke er specielt fikserede på “Cornflakes med lort på” eller “død ved kølle”, da bare kan se et af de andre 2 formater, indtil der kommer nogle flere.

Læs også  Danmon på vej på NAB2018

Kanalen, der er en platform, hvorfra der kan hentes programindhold som VoD, er dermed ikke en kanal, men en platform, hvor der i følge DR kan findes “kultur- og samfundsindhold rettet til de yngre voksne, der streamer”.

Og det er da nok tilfældet, da “Cornflakes med lort og død ved kølle”, lyder som et format dem der kender et blåt næsehorn ved hvad er for noget, ganske som det nok stadig er lidt ungt (eller kun noget journalister gør ) at vide hvad et tweet er.

Kanalchef for DR2+ og DR3 der – som pointeret ikke er kanaler, bliver Irene Strøyer, der siger:

 -DR2+ er vores laboratorium, hvor vi vil eksperimentere og gå forrest i at undersøge, hvordan formidlingen af kultur- og samfundsstoffet skal skrues sammen, så indholdet også fungerer i en digital fremtid. Jeg var selv med til at starte DR3, og lige som det har taget lang tid at etablere den kanal, så er jeg også meget bevidst om, at DR2+ ikke er i mål eller rammer plet fra dag ét. Vi skal til gengæld prøve forskellige ting af, eksperimentere og fejle tilpas mange gange til, at vi på den lange bane knækker koden, starter hun og fortsætter.

 -DR2+ er DR2’s digitale frontløber, som har til opgave at løfte kultur- og samfundsstoffet ud til streamerne. Det skal vi gøre ved at arbejde med formidlingen og fortællingen, så den også bliver på streamernes præmisser. Ambitionen på DR2+ er at skabe smittende tv-oplevelser, som både prioriterer fagligheden og det menneskelige drama samt altid at overraske med det uventede, fortæller Irene Strøyer, der er chef for DR2+ og DR3.

Læs også  Streaming på DRTV i juni og juli

Ved blandt andet at trække på erfaringerne fra DR3, som har haft succes med at formidle til streamere, vil DR2+ trække på nogle af de læringer i måden stoffet formidles og fortælles. Blandt andet vil DR2+ nørde med interessante detaljer, fremfor at tilgå emner i helikopter. DR2+ ønsker også at dyrke dramaet som fortælleform og greb, for eksempel ved altid at kombinere den faglige vinkel med en stærk menneskelig historie, hvor der er noget på spil. DR2+ arbejder med at overraske med twists i plottet, med kombinationen af emne og hovedkarakter, eller med nye sammenblandinger af genre og eksperimenterende greb, slutter hun.

Dermed kan der vist ingen tvivl herske om at ambitionerne er store, og at DR har planer om at få de unge til at streame med, derhenne på DRTV, hvor begge platforme er en dele af hele platformen.

Godt nyt

I den forbindelse er der mere godt nyt.

DR2+ lover nemlig at der allerede i midten af februar kommer mere.

Derfra vil der hver anden uge “komme en ny programserie på DR2+”.

Blandt disse skulle være …”en perlerække af DR2+programmer, man kan glæde sig til i foråret 2020″.. 

Vi er faldet over et par arbejdstitler:

Hvorfor er Ludwig ikke konge?” med 18-årige  Ludwig af  Rosenborg.

Læs også  Har du et spil der skal videre

Hornsleth er død” med provo-kunstneren Kristian von Hornsleth

Det sidste skrig” om Gannis CEOs klimafokus

Mordet på Mr. Nix” med tidligere direktør for Cambridge Analytica

Hübbe” med balletmesteren Nikolaj Hübbe

Ane i Ingen-mands-land” med komikeren Ane Høgsberg.

Og nu hvor der kommer en ny serie hver anden uger er det her så ellers programoversigten for den næste 3 måneder.

Mediedirektør Henriette Marienlund forklarer:

 -Omlægningen af DR’s kanaler, som trådte i kraft efter nytår, er en af de største ændringer i nyere tv-historie. Vi har på baggrund af de politisk vedtagne besparelser på DR lukket flow-kanaler og har samtidigt taget et stort digitalt skridt. DR2+ er en brik i dette. Ingen public service-stationer er indtil nu lykkedes 100 procent med at få især yngre til at streame kultur- og samfundsstof. Vi gør os ingen illusioner om at knække den kode på et par uger eller måneder, men vi kaster os ind i kampen, for det er en opgave, vi ikke kan eller skal vælge fra, slutter hun.