Publikum elsker dansk film

Den del af befolkningen der går i biografen, og som der ser danske film, er blevet spurgt om hvad de synes om de film de betaler for at komme til at se.

Noget der er kommet en ny DFI analyse ud af.

Denne bærer titlen “Publikums vurdering af dansk spillefilms betydning og kvalitet”.

Og selv om at det ikke kan undre er publikum overvejende positive omkring danske film.

Biografpublikum elsker danske film

Som eksempel mener det publikum, DFI har talt med at “…historiske fortællinger kan sætte tanker i gang og være samlingspunkt på tværs af generationer..”, hvilket jo er heldigt nu hvor DFI står bag delfinansieringen af en masse af slagsen.

Som eksempel er dem DFI har talt med, i analysen, glade for “De forbandede år”, der kom her i januar.

Dem DFI har talt med vurderer at det er godt at “…der bliver produceret danske spillefilm..”, ganske som “..publikum vurderer, at kvaliteten er høj…”.

Danske film er – og skal – dog først og fremmest underholde.

Det er dog muligt at “..betydningen på andre områder kan styrkes, så de appellerer til flere med større relevans…”.

Analysen, der har talt med 1.085 respondenter i aldersgruppen 16-79 år, suppleret med 15 kvalitative interviews, kigger med andre ord også på “værdien af dansk film på et dybere plan”.

Læs også  TV miljøet taber omsætning

Filminstituttets direktør Claus Ladegaard siger.

 -Undersøgelsen er et vigtigt skridt i bestræbelsen på at kunne tale om den værdi, kunst og kultur har for den enkelte borger og for samfundet. Dansk film har kulturel betydning, forstået på den måde at filmene beriger og udfordrer os og udgør et fælles rum for refleksion og samtale. Men vi har savnet sprog og begreber for det, og vi har savnet at kunne måle effekten. Det grundlag har vi nu fået i denne første version af undersøgelsen, der kigger nærmere på spillefilm, starter han og fortsætter.

 -Publikum giver en samlet kvalitetsvurdering på 4,0 på en skala fra 1-5 på tværs af de forskellige filmtyper. Det betyder, at publikum i høj grad oplever kvalitet i dansk film. I deres vurdering har publikum forholdt sig til fire parametre: skuespil, handling, emne og filmteknik. Af de fire opnår skuespillet den højeste score, starter han og fortsætter.

 -Denne første version af undersøgelsen giver inspiration til, hvordan vi kan udvikle og styrke dansk film. I en tid, hvor globale mediegiganter fylder mere og mere, er det af stor betydning, at dansk film udvikler kunstnerisk stærke fortællinger, der reflekterer vores liv og hverdag i Danmark – fortællinger, der inspirerer til samtaler om de udfordringer og dilemmaer, vi bakser med som individer og som samfund, slutter han.

Læs også  DRTV skal streames skal det

Det er muligt at læse den udførlige rapport, der er ude fra idag, her.

Vi har fundet en promo for en af de populære og historiske danske film.

De forbandede år – Trailer from Det Danske Filminstitut on Vimeo.