Et par nye Sony grading monitors

Er du til Sony i Posthuset, er de nye next-generation 4K HDR Trimasters monitorer måske noget for dig.

Nyhederne der er to – relativt små – 24 tommer og en 18,4 tommer PVM-X serie monitorer, lover i den forbindelse – blandt andet – den samme colour gamut som BVM-HX310 master monitor, med en “all-white luminance” på 1000 cd/m2, hvilket svarer til hvid “op til” 1000 Nits.

Nyhederne der bliver vist frem på BSC Expo der kører i denne weekend i London, bliver – ikke overraskende – vist sammen med deres grading flagskibe, hvilket betyder at det er muligt at sammenligne direkte, og se om det er den nye 24 tommer eller en 18,4 tommer du er på jagt efter.

Navnene, der bliver PVM-X2400 og PVM-X1800, skulle garantere at i kan se hvad i laver, uanset om det er on-set-grading, eller post ditto.

Begge er naturligvis UHD monitorer, med en native opløsning på 3840 x 2160 pixels og den omtalte “all-white luminance på 1000 cd/m2”.

Colour gamut skulle være identisk med BVM-HX310 Trimaster HX master monitor, der – gætter vi på – sælges til helt andre og langt mere seriøse priser end de to nyheder, der – må formodes – at være en del lettere at komme i nærheden af.

Læs også  Måske man skulle holde øje med Blackbird

Ud over at kunne vise 1000 Nits, lover Sony at nyhederne er gode til “accurate colour reproduction” og “precise greyscale”, hvilket burde giver filmskabere et ordentligt redskab til at se billeder på, og med udgangspunkt i de her nyheder at kunne grade sig til endnu bedre resultater.

Som en specialitet ved disse monitorer er det muligt at arbejde med Black Detail High/Mid/Low, der skulle gøre dem endnu mere præcise i forhold til “accurate colour reproduction”, da det er muligt at arbejde med tre typer backlight ( intensitet ) og på denne måde se hvordan farver reagerer på hejmlige indstillinger af TV, der – som altid – er tæt på factory reset hos de fleste, hvilket ligner noget værre noget.

Nyhederne er ydermere udstyret med Dynamic Contrast Drive, der dynamisk skifter backlight styrke efter scenen, så det – som eksempel – er muligt at lave hurtige grades, for efterfølgende at gå dem efter mere præcist.

Daniel Dubreuil, Senior Product Manager at Sony Professional Solutions Europe siger:

 -We are excited to return to BSC this year and launch our two new picture monitors at the show. At Sony, we always work closely with our partners, customers and the wider industry to offer solutions that help filmmakers overcome the real-life production challenges they face on set or in the editing room. Through the launch of these new monitors, Sony is now able to offer its customers an even wider range of compact 4K HDR monitors that provide reliable and faithful colour matching from start to finish, slutter han.

Læs også  Videokonference området vokser

Specs

Indbygget Trimaster teknik der giver præcis grå skala og præcis farve reproduktion.

100 procent colour gamut som i BVM-HX310 master monitoren

4K opløsning i 3840 x 2160 pixels

HDR support

Nye “Black Detail High/Mid/Low” feature

Dynamic contrast ratio på 1,000,000:1

4K/HD scopes med HDR skalaer samt Waveform/Vector

Quad View display og mulighed for egne 3D LUTs

Født med 12G/6G/3G/HD-SDI stik

På hylderne til Juli i år