Atomos og Roland er nye venner

Der er sikker de fleste der har set de mange – små men effektive – billedmiksere som til Roland står bag.

Fælles for de fleste har – indtil nu – været at de sikkert er fine til live brug, men så heller ikke meget mere.

På samme måde, skal brugeren hele tiden tage hensyn til at budgetvenlige enheder som dem fra Roland, har en række indbyggede begrænsninger, der omvendt afspejles særdeles konkret i prisen.

Det har et nyt samarbejde mellem Atomos og Roland nu ændret lidt på, da Rolands kommende 8 input billedmikser nu pludselig kan optage på Atomos hardware.

Bevares, der er stadig ikke bygget en Inferno eller en Ninja ind i enheden.

Omvendt er der åbnet op for at producer eller director nu kan optage direkte via HDMI, på Atomos gear, konkret på Ninja V, Shogun 7 eller Neon hardware.

Og nu hvor der er record triggering indbygget, kan der sikkert både optages et master feed, eller – og her begynder det at blive spændende – selectede kilder, der så – for eksempel – kan leveres som “Power point og taler” som to optagelser, der kan supplere den færdige master, der – måske – ikke var helt præcis.

Og nu hvor moderne NLE’er kan hakke synkede optagelser sammen på få sekunder, er det oplagt at den kommende Roland V-8HD både kan gøre livet lettere for dem der har brug for op til 8 kilder i en liveproduktion, ganske som dem der har brug for at kunne optage, ved simple klik på selve billedmikser i stedet for – som tidligere – at tænde for optagelsen længe før showstart, for at være helt sikre på at det hele nu også virker.

Læs også  Genelec POE over IP

Som det fremgår af videoen er der fortsat tale om en slags “miniput” udstyr, der ikke fylder meget, men som omvendt – mere eller mindre – kan hvad mange produktioner kan nøjes med.

Vi var i den forbindelse – lidt hurtige – i forhold til hvor mange output der kan optages.

Der er nemlig “kun” 3 output, hvilket – omvendt og fortsat – kan bruges til færdigt mix, taler og powerpoint, hvilket – gætter vi på – er netop det som denne mikser vil blive brugt mest til.

Omvendt kan en V-8HD’er også pludselig bruges til mere krævende produktioner, hvor løse enheder optager via SDI, men bliver start/stop trigget via HDMI.

På den måde kan der optages fra flere kilder, der – som eksempel – ikke kan “nøjes med” at blive optaget som en HD live produktion. 

Lydsiden er som altid med Roland også prioriteret i deres nye flagskib.

Derfor finder dem er skal til at producere på denne at der er hele 18 kanalers input, der er en kombination af 8 HDMI lyd inputs, lidt stereo RCA inputs og ikke mere, der – omvendt – er suppleret med et “effects library”, der – som eksempel har DSP til “møder”, til “interviews” eller til situationer der kræver “noise reduction” og “de-essing”. 

Læs også  Klip hjemmefra via MAM

Det er muligt at montere en del ekstra Roland gear, herunder fodpedaler til “fod klip”, eller en iPad, så lyden kan håndteres på denne.

Roland V-8HD forventes at få global premiere på 2020ISE Showet på RAI i Amsterdam, her midt på måneden.

Og som det fremgår er der indbygget en lille skærm, hvilket – i princippet – kan betyde at du kan producere på denne, helt uden eksterne skærme.

Læs mere om nyheden her

Herunder promo videoen.