Robotterne kommer

En række producenter, der – mest – er kendt for at producere hardware, har her de sidste par år udvidet deres sortiment, med 3. parts hardware, der supporterer deres egne produkter.

Således har Panasonic på det sidste haft godt gang i deres “robot systemer”, der i deres tilfælde er deres PTZ kameraer monteret på “broadcast-quality movement” udstyr, der – i princippet – kan bruges sammen med alle kamera typer.

Noget tyder dog på at Panasonic og Tecnopoint S.r.l. er blevet så gode venner at deres ( eller Panasonics ) Tuning S software, nu arbejder så godt sammen med både Panasonic og Tecnopoint hardware at det -som eksempel – er muligt at få automatiseret til AW-HE130, så det ligner – mere – end et PTZ der kører frem og tilbage, på skinner.

Som vi forstår det, er det ydermere muligt at integrere PanaPod, der er en teleskop løsning ( vist nok fra Pole Cam) så det både er muligt at køre sidelæns, samt løfte og sænke kamera basen ( krane op og ned ).

Panasonic kommer med andre ord til – på ISE2020 – at tale en del om deres ( nyeste ) PTZ løsninger, der skulle være 100 procent kompatible med Tecnopoints hardware, der – forresten – også ser ud til at kunne spille med Virtz og dermed med Virtuelle Studier og heftig 3D grafik.

Læs også  Nyt fra Panasonic kommer i 10K og i 50K lumen

Tilbage til Panasonics AW-HE130, er det nu mulig at etablere nærmest selvkørende studie kameraer, hvor der enten er programmeret en række preset positioner, eller hvor der – supplerende – er for-programmeret en række køreture, som talentet foran kamera så ellers forholder sig til.

Noget tyder på at markedet har reageret positivt på samarbejdet mellem Panasonic og italienske Tecnopoint, der sammen sørger for at studier nu kan automatiseres for små budgetter.

Ikke overraskende er det meste PTZ gear målrettet enkelt persons operation, der blot kræver et smule touch screen panel og – vel sagtens – en professionel installation, samt lidt ekstra Panasonic gear.

Når det hele er på plads, er det muligt at en enkelt person styrer op til 10 kameraer, hvilket – naturligvis – også kunne være 5-10 studier, eller 5-10 auditorier.

Og uden at kende Tuning S softwaren, så burde det være muligt at styre det hele og programmere via et simpel GUI, der tilbyder thumbnails og keyframes, så det hele bliver en leg.

Panasonic har naturligvis meget andet med på ISE2020, herunder deres Next-generation IT/IP video platform, der fortsat er forsøg på at løse fremtidens blandede IP miljøer, der har det med at komplicere de fleste produktioner.

Læs videre om Tecnopoint S.r.l. her.

Læs også  Panasonic og Mark Roberts Motion Control

Læs videre om Panasonics remote PTZ koncepter heromkring

Her lidt video om emnet