Kampen om de sportsinteresserede fortsætter

En del kunne tyde på at Nent Groups kanaler vinder en del af af seerne fra år 2022 og frem til engang i 2028.

Årsagen er simpel.

Premier League bor  i den periode netop hos Nent.

Aftalen, der – som vi forstår det – er eksklusiv betyder at folk der vil se denne – ekstremt populære liga – fra lige om snart og mange år frem, kun kan se den – i Sverige i Norge i Finland og her i landet – på netop Nent kanaler.

Dermed ser Nordic Entertainment Group ud til at have købt noget af det mest populære sport, og at de derfor har sikret sig at pænt mange køber adgang til deres lineære kanaler.

Også selv om at Nent nu kalder sig selv for “the Nordic region’s leading streaming company”.

Som vi forstår det, hænger det delvist sammen med at dele af aftalen vil blive vist på Viaplay, som streamet live TV.

Der skulle dog også komme indhold fra denne liga på deres FTA kanaler.

Anders Jensen, NENT Group President and CEO siger:

 -I am thrilled with this new and extended agreement that once again confirms NENT Group’s leadership in the Nordic markets. Premier League football is a cornerstone of our sports offering, and the addition of Norway to our existing rights for Sweden, Denmark and Finland gives us a great foundation for the further development of this fantastic sports property. We have a proven track record of delivering world-class coverage of the Premier League to the large and dedicated fan base in the Nordics. Our sports teams are ready to take this to the next level in the many years to come, starter han og fortsætter.

Læs også  Mere MMA på Viaplay

 -We already broadcast and stream a wide range of sports events but this is a major milestone in the history of our sports coverage. The fact that the Premier League has again chosen us as a long-term strategic partner makes us very proud. With exclusive rights for four Nordic markets running until 2028, Nent Group is stronger than ever, and we are determined to build on this position even further and bring sports fans across the region even more and better coverage of this exciting championship, slutter han.

Richard Masters, Premier League Chief Executive supplerer og siger:

 -We have a proud and historic relationship with fans in the Nordic region and are delighted that Nordic Entertainment Group has invested in the rights to broadcast the Premier League once again. Through their high-quality coverage and cutting-edge technology, we are confident that over the six seasons of this deal they will make the very best Premier League content available to our passionate fans across the region, slutter han.

Aftalen er den første i forhold til 2022/2023 sæsonen, i hele verden.