Xee rykker med ung fiktion

Endnu en Xee Original er på vej.

Dog i form af en YouSee Original, der kommer til at hedde “Enten/eller”, der handler om “..umulig kærlighed i et ungdomspolitisk miljø..”.

Og med premiere den 23. februar på Xee, er det altså lige om snart du kan se med og lære noget ( mere ? ) om kærlighed.

Kærligheden denne gang handler om “…to unge, passionerede ungdomspolitikere fra hver deres politiske fløj..”, der – deres politiske holdninger til trods.. “forelsker sig i hinanden”.

De to unge spilles af Nikolaj Dencker Schmidt og Emilie Kruse, der blandt bliver suppleret af kræfter som Troels Lyby og Pernille Højmark.

Selve serien er skabt, udviklet og skrevet af Christian Vangsgaard og Malthe Koch, der tidligere har stået bag “Perfekte steder”.

Denne gang arbejder de sammen med Martin Winther, der instruerer og skriver manus, ganske som han også har været med til at skabe serien.

Christian Vangsgaard forklarer:

 -Vi vil fortælle en historie om den besværlige, tilfældige og næsten umulige kærlighed mellem to meget forskellige mennesker. Om at forelske sig i sin modsætning. I dén, man mindst havde troet, man ville kunne elske, starter han og bliver suppleret af Malthe Koch.

Han siger:

 -Og selvom det føles som en dødssynd, så kan man ikke styre det. Kærligheden gør en gang imellem, hvad den vil. Den har en evne til at nedbryde barrierer og for en stund fjerne tunnelsynet, så man rent faktisk accepterer og anerkender andre mennesker, der ikke nødvendigvis er akkurat ligesom én selv, slutter han.

Læs også  Nent Group på vej med ny dansk serie

Selve handlingen følger Maja der er socialist, veganer og udstyret med “et stort og altomfavnende hjerte”.

William er ultraliberal kapitalist, der lever et stringent og seriøst liv som ungdomspolitiker og CBS-studerende.

 De arbejder på højtryk for hvert deres parti i valgkampen, der netop er blevet skudt i gang, og mødes for første gang tilfældigt under en vild og vidunderlig bytur. Det ender med et one-night-stand, sommerfugle i maven og en lurende fornemmelse af forelskelse. Men det viser sig hurtigt, at de tilhører hver deres politiske fløj, og det er ikke tilfældigt, at den umulige kærlighedshistorie foregår i et politisk miljø.  

Chef for lokale produktioner hos Xee, Linda Etgar forklarer:

 -Mange unge er i dag optaget af politik, især når klimaspørgsmålet er på dagsorden. Derfor er det en spændende arena at lade et kærlighedsdrama udspille sig i, slutter hun og bliver suppleret af Malthe Koch, der lover en masse god musik til denne produktion:

Han siger:

 -Vi har fra starten haft en drøm om at tilføre et unikt lydbillede som en del af seriens DNA, starter han og bliver suppleret af Christian Vangsgaard. 

Han siger:

 -Samarbejdet med Tambourhinoceros ( pladeselskab ) gav os muligheden for at bruge spændende, dansk musik med kant, og vi føler, at det har hævet seriens samlede niveau til nye højder, slutter han.

Læs også  Honour fortsætter på Viaplay

Serien bliver på 8 episoder af 22-25 minutters varighed.

33

Det er dog ikke den eneste serie Xee er på vej med.

Deres serie, der ikke har noget navn, andet end alderen på de medvirkende skuespillere er nemlig på vej til at nå til 33, hvorfor der snart kommer en serie der hedder netop dette.

Dem der har fulgt med, ved at det – naturligvis – handler om de medvirkendes alder. og “periode i livet”, der – åbenbart – ændrer sig fra du er 31 til du bliver 33.

Serien, der i sæson “31”, netop har vundet en Robert og TVprisen for bedste korte TV serie, samt nomineret til en Zulu Award for årets TV serie, fortsætter.

Og nu hvor Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag, der er dem der står bag “31” netop har vundet en Robert, ser det ud til at Xee har besluttet sig for at fortsætte serien, der – snart – når til “33”, der – for uinviede – er den sæson der kommer efter “32”, der også kunne kaldes for sæson 4.

Sæson “33” er dog fortsat så ny at den først går i optagelse til sommer.

Uanset dette, er det – eller bliver det snart – muligt at streame sæson “29”, “30”, “31” og “32” på Xee.

Læs også  YouSee kunder får gratis data

Her lige en promo for “Enten/eller” og en for “32” og noget af det musik som Tambourhinoceros ( pladeselskab ) udgiver