Panasonic viser nyt frem på ISE

Folk der holder øje med Panasonic, i disse dage, vil have bemærket at denne producent har bemærket sig en del med pænt mange og pænt innovative ideer, her på det sidste.

I den forbindelse er ISE2020 et godt billede på at Panasonic ikke er færdig med at markere sig.

De er således taget på messen med en ny serie SQ1H, der består af 4 størrelser, konkret 86/75/65/55 tommer, der er pænt vilde.

De mørke skærme har et output på 1000 cd/m2 mens de lyse er oppe på 2000cd/m2.

I begge tilfælde kunne cd/m2 også kaldes for nits, hvilket understreger at der her er tale om en endog særdeles spændende “display serie”, der sagtens kan bruges i andre sammenhænge.

1000 og i særdeleshed 2000 nits skærme nærmest lyser stormagasinet op, eller hvis relevant studiet eller OB vognen.

Hele serien er udstyret med diverse nye features som Smart Retail- og In-Store-digitalisering, der – i visse tilfælde – er blevet suppleret med det nyeste Intel SDM-slot, så skærmen reelt fungerer som en simpel computer.

Opløsningen er ikke overraskende 4K, der kan vises i HDR, der lever op til BT.2020.

Sådanne display skærme kan både fungere med lokal afspiller eller via LAN.

I den forbindelse er Panasonic også taget på ISE for at vise en nye serie laserprojektorer, der er en serie 30.000 lumen projektioner, der håndterer 4K.

Læs også  Dedolight og Prolycht er nye venner

Serien, der er såkaldte Solid Shine Laserprojektorer er “relativt kompakte” og er derfor tiltænkt event- og underholdningssegmentet. 

Modellerne der hedder PT-RQ35K og PT-RZ34K er for den største’s vedkommende en 4K projektor, mens 34’eren er en WUXGA arbejdshest.

Hartmut Kulessa, europæisk marketingchef hos Panasonic Business siger:

 -Publikum kræver i stigende grad mere fordybende miljøer ud over mulighederne i traditionel projektion, og eftersom output, opløsning og antallet af nødvendige enheder stiger, gælder det samme for opsætningen, starter han og fortsætter.

 -RQ35K-serien overvinder disse vanskeligheder med kraftfuld projektion og alsidig funktionalitet sammen med nemmere transport og opsætning – alt sammen understøttet af vores markedsførende pålidelighed, slutter han.

Folk der er vant til at rode med projektorer kan glæde sig over at den nye RQ35K-serie er udstyret med de samme effektiviseringsfunktioner som der findes i RQ50K. ( tidlig brochure for RQ35K )

Dermed burde den nye serie være relativt hurtig at tilpasse skærm eller andre projektorer.

Nyhederne skulle være udstyret med en ny lasermotor der “udvider farveskalaen til 114 procent”

Slutteligt skulle der være udviklet et nyt kølesystem til denne serie, der i ekstreme tilfælde sørger for at billedet ikke bliver påvirket af varme.

Som tidligere er deres liv vurderet til at blive omkring 20.000 timer ( vedligeholdelsesfri drift ).

De nye projektorer er på hylderne november 2020.

Læs også  NEP køber HDR og dominerer nu OB markedet

Panasonic har slutteligt taget deres IP/IT-centric platform med på ISE2020, hvor de fortæller at deres tanker ville fungere fint i forhold til produktion af alt fra eSport, til  digitale museer eller aktiv læring