Sony FX9 seminar hos Esee

Er du til den den nyeste teknik, er der masser af godt nyt til dig, hvis du møder op den 3. marts i København, eller en måned senere i Viborg.

Her kigger Alister Chapman nemlig forbi, for at tale om det nye FX9, der retteligt hedder Sony PXW-FX9.

Som du har gættet det, er det nye FX9, efterfølgeren til det populære FS7 der fortsat hersker i både MK 1 og 2 versioner rundt om i markedet.

Derfor kan det ikke undre at Alister Chapman blandt andet kigger på udviklingen fra FS7 til FX9, ganske som han i princippet skulle have planer om at trække spor frem til Sony Venice, nu hvor der er en del “teknik” fra netop Venice kameraerne, i det nye FX9. ( blandt andet color Science og dual ISO, red. )

Et gæt er at han – naturligvis – også kommer til at tale om at det her kamera er et Full Frame kamera, hvilket faktisk kan give en masse problemer.

Alle finder det helt sikkert spændende at det er muligt at skabe så kort en dybdeskarphed, at det kun er den ene side af brillen der er skarp.

Det er bare ikke særligt heldigt med så kort DOF, hvis personen bevæger sig mere end 0,01 millimeter.

Læs også  Nichekanalerne kommer

Derfor vil der være situationer, hvor det er smartere at arbejde ved blænde 5,6 eller andet, så fotografen ikke hele tiden skal stille skarpt, mens motivet bevæger sig.

Og her er Full Frame så din ven.

F5,6 – som eksempel – ser stadig ganske “cinematisk” ud.

Altså på et FX9.

FX9 er som Sony Venice også et Dual ISO kamera, hvor den lysfølsomme tilstand er ved 4000 ISO, hvilket må siges at være voldsomt.

Omvendt kan der nu optages i endnu flere situationer end det er muligt med et FS7 MK2.

FX9 er i den forbindelse ikke kun interessant for TV og dokumentarfolket.

Reklamebranchen kan også sagtens bruge nyheden.

Handler det – som eksempel – om at få mest mulig data med hjem, har Atomos allerede nu lovet at de supporterer 16-bit RAW optagelse på deres/ekstern hardware, ud af XDCA-FX9 Extension Unit/ bagstykket til FX9.

Container skulle være Pro Res RAW. ( spørg Alister Chapman hvis du vil vide mere )

Helt sikkert noget detaljer der bliver en del af oplevelsen, hvis du kigger forbi den 3. marts.

Man kunne optage eksternt i 16bit på en Atomos Neon i Pro Res RAW

Som vi er orienteret er dagene ikke helt på plads.

Sikkert er det dog at arrangementet i København bliver afholdt i NEP studierne, hvilket burde betyde at der er plads til rigtigt mange.

Læs også  Nyt video marketplace

Hvor mange det så er, finder du ud af, når du møder op, eller hvis du inden da kommer forbi Esee, der står bag arrangementet.

Vil du med, klikker du her

så er du næsten med.

Du kan også bare sende en mail tik Kim Gude her

Her lige en promo for kameraet, fra da det kom.