Når du skal tømme kort i en fart

Størrelsen Sonnet ser ud til at have tænkt over at der findes kollegaer, der har rigtigt travlt.

Så travlt at gode gamle USB, bare ikke dur.

De er for tynde, og for langsomme.

Derfor har Sonnet udviklet en ny – motorvej – til data, der vil videre i en fart.

Alt sammen noget de kalder for en Thunderbolt 3 Card Reader.

Og nu hvor Sonnet Technologies – nærmest altid – har været kendt for netop at give ellers kedelige dagligdags udfordringer fart på, kan det ikke undre at deres SF3 Series Card Reader, der kan læse alt fra CFexpress/ XQD Pro kort til CFast 2.0 Pro ditto, eller RED mini Mags eller SxS kort, flytter ting i en fart.

Og det er faktisk pænt hurtigt nu hvor vi taler Thunderbolt 3.

Så dem der har brug for at kunne flytte op til 40Gbit/s fra deres optagelser, er her en nyhed der burde være en del af et hvert Set, eller DiT’s workstation.

I det hele taget er det nok – på vej til at blive – fast inventar for alle der skyder 4K eller 6K eller 8K RAW, for eksempel i 16bit ud af et FX9 bagstykke, som du kan høre mere om på Esee seminaret lige om snart.

Læs også  Så streamer dit Z90 og NX80

I den forbindelse har Atomos lovet fuld support for netop 16bit, helt uden at nævne hvad ProRes 4444 XQ fylder. ( opdateret: Apple nævner ikke 16bit ProRes RAW i deres opdaterede ProRes RAW white paper her. )

Igen.

Det kan de finde ud af henne ved den nye SF3 Series Card Reader, der formodentligt ikke vil kunne håndtere de båndbredder 16 bit lever i.

Omvendt burde “almindelig” Pro Res RAW ikke være et problem.

Blot for en god ordens skyld, kan vi oplyse at 16bit Pro Res 4444 XQ fylder 7638 GB i timen i 8K 60P. ( vi fik blandet RAW og ukomprimeret sammen, det her er ukomprimeret ) (Pro Res RAW 16bit ser ikke ud til at eksistere )

Noget du kan læse videre om i det netop opdaterede white paper ( Pro Res ) fra Apple her. (Pro Res RAW her )

På side 22 nævner de dog ProRes 8K 60P i ukomprimeret omregnet til sekunder, fylder 16.970 MB i sekundet.

Så vi er lidt ude over hvad en SF3 Series Card Reader kan håndtere, selv om at den er hurtig.

Det gode ved SF3 Series Card Reader’en er omvendt at kassen blot koster 200 dollars, med undtagelse af RED mini Mags læseren.

Her skal RED lige have 100 dollars i licens, så den koster 300 dollars.

Læs også  Vice TV dropper fysisk MCR

Til den pris, er det omvendt muligt at “daisy chaine”, eller “stacke” flere, så der hele tiden kan fødes data til – for eksempel – On Set – redigering og 2x Back Up.

Eller hvad der nu måtte være behov for.

Sonnet der altid har været en smule MacCentriske er dog kommet videre idag, og er derfor absolut kompatible med både Mac og Windows idag, forudsat at computeren er udstyret med en eller flere Thunderbolt 3 porte.

Bliver der optaget på flere kameraer – for eksempel fra en bunke Reds – er det pludselig smart med et par læsere der så ellers tager data ind i takt med at optagelserne skrider frem.

Læs mere om nyheden her.