Ny ung serie på vej til Viaplay

Norsk ungdoms film og TV er i vælten i øjeblikket.

Derfor kan det vel ikke overraske at Nent Group har tjekket Norge ud, og der fundet “Delete Me”, som deres kommende unge serie.

Serien, er ydermere en såkaldt “Short form young adult series”, der betyder at den er “helt nede på” at vare 20 minutter pr episode, hvilket – formodentligt – handler om at det så er muligt at “streame til mobil telefon” eller “web”.

Blandt de ledende roller finder du Amalia Holm, der var forbi “The Girl in the Spider’s Web”, Thea Sofie Loch Næss fra “Wisting” samt Happy Jankell fra “The Ambassador”.

Forfatter og instruktør er Marie Kristiansen, der tidligere har stået bag “Young and Promising”.

Og selv om at det heller ikke kan overraske, er det ikke længere 20 Originals om året, altså 20 nye TV serier, Viaplay har planlagt at sende om året.

Det er 30 serier.

“Delete Me”, er i den forbindelse et “norsk drama”, der følger en række af de nye norske talenter, suppleret med “innovative narrative teknikker”, der skal udforske “vitale emner”, så som “cyber-bullying”, “hacking” og “exclusion”.

Produktionen ser ud til netop at have fået grønt lys, hvorfor den først forventes at lande i dit TV, eller på din mobil, engang sidst på året, hvor “Delete Me” får eksklusiv premiere på Viaplay.

Læs også  FFF på vej til Sverige

Der er dog sluppet lidt ud om selve historien i serien.

Hver episode kommer til at vare 20 minutter.

Alle historier/historien bliver fortalt “baglæns” ( reverse time order ).

Og handler så ellers om Marion og Marit, der er et par unge kvinder, der fejrer “Russetiden”, der er en slags flere uger lang fest for dem der netop er/ eller som er på vej til at være færdig med gymnasiet, og andre lignende uddannelser.

I en kultur og tid hvor udseende og status, betyder alt, finder de to sikkert ellers både begavede og dygtige piger ud af at det ikke betyder nær så meget, som andre ting.

Som eksempel kan en smule jalousi sagtens følge en resten af livet.

Pål Kruke Kristiansen ( “Lilyhammer” ) producerer for Einar Film, og optagelserne gik igang i denne uge.

Filippa Wallestam, Nent Group Chief Content Officer siger:

 -The internet never forgets – and the psychological and social consequences of sharing one picture too many can last a lifetime. “Delete Me” is based on in-depth conversations with young people, and combines a new generation of Norwegian talents with distinctive storytelling and captivating visuals to show just how difficult growing up in 2020 can be. Nent Group’s Norwegian originals, such as “Wisting”, have been enormously successful across the Nordic region and internationally, and we expect “Delete Me” to make a lasting impression, slutter hun.

Læs også  Viaplay på vej med YA serie