Sommerdahl på TV2 Charlie

TV2 var pænt tidligt ude med hvad der viste sig at være tæt på deres bedste ide nogensinde, TV2 Charlie.

I takt med at befolkningen blive stadig ældre, etablerede koncernen en TV station udelukkende tiltænkt den ældre del af befolkningen, der som bekendt bliver stadig større.

Sidste nyt på den front, er “Sommerdahl”, der må formodes at blive en slags dansk “Midsomer Murders”, eller lignende kriminalserie, denne gang med Peter Mygind i den ledende rolle.

Han er dog ikke alene.

Han bliver nemlig ledsaget af – blandt andet – André Babikian og Laura Drasbæk.

Folk der ikke kender politiefterforsker Dan Sommerdahl, har tydeligvis ikke været i Føtex eller set bogkasserne nede i supermarkedet de sidste par år.

Stedet hvor du ellers finder en masse Dan Sommerdahl bøger, der nu er solgt i mere end 600.000 eksemplarer her i landet.

Uanset dette, kan seerne se frem til at Dan Sommerdahl, der i bøgerne er kreativ direktør på et reklamebureauet nu er blevet til politiefterforsker Dan Sommerdahl, der sammen med ven og makker, Flemming Torp, “opklarer Helsingørs store kriminalsager”.

I bedste stil er der også plads til at vi kommer til at opleve Marianne, der arbejder som chefkriminaltekniker hos Helsingør Politi, og som er Dans kone.

Pernille Bech Christensen, executive producer i TV2 Fiktion siger:

Læs også  Kvindefodbold på vej tilbage

 -Der er sket utroligt meget på fiktionsområdet på TV2 Charlie de seneste par år. Vi startede med kanalens første fiktionsserie, “Mercur”, i 2017, og i 2018 og 2019 sendte vi “Sygeplejeskolen” I og II. Nu præsenterer vi med stolthed kanalens første danske krimiserie “Sommerdahl”, der er inspireret af Anna Grues bøger om den skaldede detektiv. Krimi er i forvejen en populær genre på TV2 Charlie, og “Sommerdahl” er vores bud på en dansk krimiserie, som jeg håber, seerne vil tage rigtig godt imod, slutter hun.

Serien, der – i første sæson – blot er på otte episoder får premiere den 1. marts, hvilket betyder at der blive tale om kanalens nye søndags serie, der – som med tidligere serier der blev sendt denne dag – reelt konkurrerer med DRs dramaserier, om de samme seere, i samme aldersgruppe.

Seriens omdrejningspunkt bliver naturligvis de store kriminalsager, der opleves i Helsingør.

Det er bare ikke hele tiden at de kriminelle er øh, kriminelle.

I de perioder har Dan så ellers problemer med chefkriminaltekniker Marianne Sommerdahl, der som efternavnet antyder er hans kone.

De har været gift i 25 år.

Desværre går Dan Sommerdahl meget op i hans arbejde, hvilket “ofte går hårdt ud over hans forhold til familien”.

Så meget at “Marianne.. ingen anden udvej ser end at bede Dan om skilsmisse”.

Læs også  Det magiske tal er 499

Noget der kommer som et “chok for Dan, der er uvidende om, hvor tæt han er på total katastrofe”.

Problemet for den dygtige efterforsker er nemlig at han også har overset at “hans bedste ven og makker Flemming Torp, går rundt med stærke følelser for Marianne”. 

Heldigvis er der hele tiden nogle kriminelle der begår noget kriminelt.

Konkret bliver der således plads til 4 sager i første sæson, der alle “foregår i og omkring Helsingør”.

Sager der inkluderer “underjordiske organisationer” til “svindel i den lokale fodboldklub”.

Ud over Peter Mygind kan seerne se frem til Peter Gantzler, Lotte Andersen, Mathias Käki Jørgensen samt Laura Kjær.

Der bliver også plads til Laura Sommerdahl, Julie Rudbæk og Lisbet Lundquist.

Anna Grue der har skrevet forlægget siger:

 -Jeg var på forhånd meget nervøs for at se det færdige resultat af TV serien, selv om jeg naturligvis har været involveret i beslutningen om ikke at lade manuskriptet følge romanerne slavisk. Heldigvis var det en god oplevelse at se de første to afsnit. TV serien “Sommerdahl” er i allerhøjeste grad et selvstændigt værk, og sådan skal det også være, starter hun og fortsætter.

 -Når man lever et trygt og privilegeret liv, som vi gør i vores del af verden, er ondskab og vold noget, man godt kan tillade sig at gyse over – bare for sjov. Gode krimier er jo superspændende og kan samtidig fungere som samtidsromaner, der uden videre kan bevæge sig ind og ud af forskellige miljøer. Dertil kommer den detalje, at man som læser eller seer af en krimi selv er en slags medvirkende. Man kan gætte om kap med detektiverne, finde spor og udvikle sine egne teorier. Lige den del er guld værd, forklarer hun videre.

Læs også  April går amok i serier

 -Min skaldede privatdetektiv er nu en politimand med hår på hovedet. Hans robustbyggede lægekone er blevet en elegant kriminaltekniker, og den kedelige Flemming med sit nærmest kroniske hold i ryggen optræder med ét som en flot og adræt fyr. Nu har jeg vænnet mig til tanken og synes faktisk, at de tre skuespillere (Peter Mygind, Laura Drasbæk og André Babikian, red.) gør det supergodt og er meget troværdige, slutter hun.

Kenneth Kainz er konceptuerende instruktør, mens Janni Helleskov er producent.

Sequoia Global Alliance har produceret i co-produktion med ZDF & Dynamic Television i samarbejde Neue Deutsche Filmgesellschaft med støtte fra Copenhagen Film Fund, Creative Europe – Media Programme of the European Union og Helsingør Kommune.