Ny sportsgren på TV2 Sport

Er du til lynhurtige sejlbåde, er den kommende SailGP verdens tourné, konkret en omrejsende kapsejlads der besøger en række storbyer, garanteret noget for dig.

Ideen med denne sportsgren, er nemlig at publikum kan se hvem der fører og hvem der vinder inde fra kajen, mens de sygt hurtige sejlbåde racer rundt og kæmper om at være hurtigst.

Bedst af alt kommer de også forbi hovedstaden, så det er altså ikke kun i – andre – storbyer de sejler.

De kommer også til København.

Derfor har TV2 kastet sig ind i at dække de mange SailGP kapsejladser, der kommer her til landet, en gang i september.

Og som starter på “touren” i den kommende weekend.

Bedst af alt i den forbindelse er der dansk deltagelse, da Team Rockwool styres af ( blandt andet ) Jonas Høgh-Christensen, Nicolai Sehested og Martin Kirketerp der alle har vundet et utal af medaljer i andre bådtyper.

Nu prøver de så kræfter med en SailGP båd, der – må formodes – at være det vildeste der findes på vandet, da de faktisk kan sejle op imod 100 kilometer i timen.

Dette fordi deres skrog – som regel – end ikke rører ved vandet, på grund af de specielle ( sænke og hæve ) køle (?) de er udstyret med.

Læs også  TV2 fortsætter med Højlunds Forsamlingshus

Sportsgrenen kaldes derfor “sejlsportens Formel 1”.

Og nu hvor den også kommer her til landet, er det vel oplagt nok at TV2 har kastet sig ud i at sende fra den og de andre sejladser, rundt om i verden.

Og nu hvor det hele starter den 28.-29. februar i Sydney, har du gættet det.

Dem der vil se med skal have købt sig adgang til TV2 Sport der fredag morgen tidlig, når det hele bliver sendt der. ( ryger på Play senere )

I bedste stil, vil dem der kigger med, kunne se Team Rockwool båden er udstyret med et kæmpe Holger Danske-billede på sejlet og det nødvendige logo fra de sponsorer der sørger for at skibet overhovedet kom med ind i kampen.

Det er nemlig første gang Danmark overhovedet er med i denne type sejlads.

Ellers plejer det “bare” at være nationer som USA, Storbritannien, Australien, Japan, Spanien og Frankrig, der – må formodes – at have  lettere ved at finde sponsorer med dybe nok lommer til at båden kan finansieres.

Vært på TV2 bliver i den forbindelse Emil Midé Erichsen.

Ham kender du måske fra “Kurs mod fjerne kyster” og “Kurs mod nord” formaterne, der jo også bliver sendt på TV2.

Han siger:

 -Det er en helt ny opgave for mig at være ankerperson på en tv-produktion, og det bliver en vildt spændende og rigtigt sjov udfordring. Jeg snusede til det under OL i Rio i 2016, hvor min far (Mikkel Beha Erichsen, red.) styrede mikrofonen og stillede over til sejladsen og til eksperterne. Og hvis jeg gik i stå, var det min far, som reddede mig. Denne gang er det mig, som har opgaven at redde andre, hvis det skulle blive nødvendigt, starter han og fortsætter.

Læs også  Grass Valley har fået et kunde panel

 -Men jeg kan ikke finde noget tryggere sted at prøve værtsopgaven for første gang end her: I forbindelse med en sportsdisciplin, som jeg ved noget om og har oprigtig interesse for, og sammen med to gode venner som eksperter og kommentatorer. Jeg ser det som et lille dream team, vi har skabt.

Emil Midé Erichsen bliver dog ikke alene om at præsentere de vilde både.

Der er også et par eksperter inde over.

Disse, er Jonathan Bay og Jonas Hviid-Nielsen, der begge kender dem der er i den danske båd og som ved hvad SailGp er for en størrelse.

Kanalchef Kristian Hyldgaard på TV2 glæder sig også.

Han vurderer at SailGP-formatet er “super interessant”.

Han siger:

 -Jeg ser en rigtigt fin mulighed for at bringe sejlsport ud til endnu flere danskere end kun de sejlsportskyndige. Vi fik gode erfaringer ved OL i Rio, og med dette nye “sejlsportens Formel 1” er der stærkt fokus på, at sejlsport skal være en god tv-oplevelse. Med en tv-produktion i verdensklasse, en dansk båd og ikke mindst fascinationen af farten på vandet har vi ingredienserne til en spændende tv-sport, starter han og fortsætter om Emil Erichsens rolle.

 -Emil er en virkelig dygtig formidler med stor indsigt i sejlsporten. Nu tager han skridtet videre og bliver vært og kommentator på vores live-transmissioner, og det bliver rigtigt godt. Vores udgangspunkt på TV2 Sport er altid kombinationen af høj faglighed og godt selskab, og vores trekløver kan gøre sejlsporten endnu mere folkelig og interessant at følge, slutter han.

Læs også  Panasonic PTZer Göteborgs symfoni orkester

Vil du se med, starter “SailGP sæsonen” i Sydney her den 28. og 29. februar.

Turen går derefter til San Francisco 2.-3. maj.

New York 12.-13. juni.

Cowes på Isle of Wright i Sydengland 14.-15. august

Og

København 11.-12. september.

Og skulle du være i tvivl om at der bliver sejlet om penge, er det tilfældet.

Vinderen løber med Én million dollars. 

Det er ukendt hvor i København de store både skal sejle.