Nye SteadyGums i år

Folk der har investeret i en SteadyGum, kan se frem til et år, hvor der – måske – kommer en – eller – to nye SteadyGum’s.

Dem der ikke kender denne SteadyGum, kan ikke vide at det er “en pind”, der er monteret på et bånd, der fordeler hovedparten af kameraets vægt.

Ret smart, idag, hvor hovedparten af professionelt arbejde med et videokamera foregår på skulderen.

Godt nyt i den forbindelse er at der skulle komme en SteadyGum “junior”, der er tiltænkt kameraer under 5 kilo.

Mads skulle være meget glad for den han har på hele tiden

Potentielt super godt nyt til alle VJs og andre, der “holder kameraet foran kroppen”, og så ellers holder den position i 14 timer, mens der optages uafbrudt.

Som enkelte Vjs vil have bemærket, er det helt normalt at tage en uge i senden med hold i – alting – efter sådanne jobs.

Altså lige indtil i morgen, hvor det hele starter forfra.

Indtil videre er den nyhed dog “ukendt”, da opfinderen Pablo Manuel Carrasco, indtil videre kun har lovet at der kommer hele to nye SteadyGums i år.

Den ene bliver en opdateret – original – SteadyGum ENG i en “-L” version, nu med (? indbygget ) VCT14 baseplate, ( “Sony bundplade” ) hvilket – oplagt nok – gør systemet mere målrettet til en enkelt type “kamera mount”, men som omvendt også gør det mere “stabilt”, da det hele jo så hænger endnu bedre sammen med kameraet.

Læs også  Nye på field og grading monitorer

Videre udviklingen til SteadyGum ENG-L skulle blive vist frem på NAB i år.

Den anden nyhed skulle ligeledes kommer der.

Og den er – potentielt – rigtigt spændende.

Tænk nu hvis alverdens VJs ikke længere skal have permaeant ondt i ryggen, selv om at kameraet nu blot vejer et par kilo.

Desværre er der fortsat ingen billeder ude af denne nyhed, der – omvendt – også kun netop er blevet annonceret af Pablo Manuel Carrasco, der – efter sigende – har sygt travlt, da han – indtil videre ( siden 2017 ) fortsat kun er nået igennem USA og Europa.

NAB skulle – efter sigende – bliver det kommende gennembrud for SteadyGum i Asien også og i Mellemøsten.

I den forbindelse er den kommende “lille” løsning til “små kameraer under 5 kilo” pludselig meget vigtig, da de nye markeder for længst har droppet de tunge broadcast kameraer og er overgået til små camcordere, der – måske ikke vejer meget – men som har det indbyggede problem at du nu skal til at bære dem foran kroppen.

Som vi er orienteret har en lang række freelancere og fastlansere enten investeret eller fået deres broadcaster til at investere i den originale, hvorfor der er en masse SteadyGums her i landet også.

Kender du ikke denne simple men ekstremt effektive løsning er her en promo for løsningen, der blev vist frem første gang på IBC i 2017.

Læs også  Tysk fodbold er som bekendt innovativ

Læs videre her