Første 8K dokumentar

Der er oplagt ikke meget ude om hvad det er for en “8K doc” som Insight TV, der er en 4K HDR broadcaster har bestilt, ud over at den bliver flot og handler om “sandboarding”.

Omvendt er det vel sagtens heller ikke det, der er relevant.

Det spændende er at denne broadcaster vælger at få produceret indhold i fremtidens opløsning, i stedet for fortidens.

Med til den historie hører at Insight TV allerede primært sender i 4K HDR, til – omkring – 45 markeder, hvorfor de 4K er ved at være en hverdag.

Derfor kan det ikke overraske at “fremtidens format” 8K, nu er på vej til at blive til virkelighed hos Insight TV.

Her i landet, er vi stadig ikke rigtigt nået længere end til 1080i, hvilket – med lidt god vilje – er “halv HD”, selv om at flere mener at det bliver “meget bedre”, når der står en maskine et sted i sendekæden, der på magisk vis laver de interlacede billeder om til progressive.

Omvendt.

Skete det ikke, ville dit TV være nødt til at gøre det, da moderne TV end ikke kan vise interlaceede billeder uden at konvertere dem til progressive.

Tilbage på Insight TV, er de dermed snart oppe på en opløsning der er ( ret præcist ) 32 gange højere end de vi er vant til her i landet.

Læs også  Tid til mere Limboland

Igen.

Her lidt gearporn fra FastFokus

En opløsning som de fleste ser ud til at være glade for.

Også selv om at den er 8 gange mindre end den opløsning Insight TV sender i.

Den omtalte dokumentar, der skulle være gået i produktion, ender – vist nok – med at hedde “Sandboarding on Dragon Hill”, kunne let tænkes at handle om de unge der ræser ned af klitterne over byen Cerro Dragon, i Chile, hvor franske FastFokus har været ovre for at optage det hele i 8K. ( formodentligt på RED i følge billederne på deres site )

Natalie Boot, Director of Media Sales, Insight TV glæder sig i hvert fald til juni, hvor kanalen begynder at sende i 8K. Formodentligt – primært – til dem der har planlagt at se OL 2020 i 8K.

Der derfor nu også kan se andet, på deres – garanteret – sindsyge 8K TV.

Hun siger:

 -Insight TV has built a reputation in the industry for pushing the envelope on broadcast and digital streaming resolution. We are always looking for ways to be on the cutting edge of technology, starter hun og fortsætter.

 -Over the past year, we have experimented with 8K and have been blown away with the results. Sandboarding on Dragon Hill is our first full-length documentary film in 8K UHD HDR and we think viewers will be equally blown away with the powerful sensory experience of this film, slutter hun.

Læs også  Nent Group på vej med flere historier

Som pointeret foregik optagelserne i Iquique ved/i Atacama ørkenen, cirka på højde med La Paz i Boliva bare ude ved kysten, hvor Dragon Hill befinder sig lige over byen. ( med et fald fra 500 til 150 meter på den officielle del af “bakken”). 

Her er sandboarding, blevet en populær sport, da du ikke behøves at fryse for at glide ned af bjerge i høj fart.

Og så skinner solen garanteret også.

Blandt de medvirkende er Brett Tippie, der er en “Canadisk mountain bike legende”, der tager på en syg tur til Chile.

Damien Vergez fra FastFokus glæder sig til premieren og siger:

 -We are delighted to be working with Insight TV on another adventurous show with some of the world’s best mountain biking talent. Insight TV and FastFokus share a passion for bringing extreme sports to life with thrilling content filmed in the highest quality, slutter han.

Opløsning pixels

1.036.800 interlaced HD

2.073.600 progress progressiv HD 2x HD interlaced )

8.251.200 UHD ( 8x HD interlaced 4x progressiv HD )

33.177.600 8K UHD ( 32x HD interlaced progressiv UHD )

Læs mere om Insight TV her, der – forresten – er ved at blive sagsøgt for et 2-3 cifret million dollar beløb for ikke at lade deres medarbejdere modtage løn, men arbejde som selvstændige, i Canada.

Læs også  Kæmpe serie blev til i DaVinci Resolve

Herunder et par promoer.