Endnu et cage

Er du til Sonys nye og pænt heldige PXW-FX9, er der godt nyt fra Tilta.

De ser ud til at have vejet og målt et FX9 så meget og godt, at de har kunne udtænke hvad der ligner – et af de bedste – “cages” på markedet, der nok mere er top, bund og lidt til, så dit FX9 kan gå ind i produktionen, parat til det meste.

Som vi forstår det, består løsningen fra Tilta, af en top og en bund, der suppleres op med en “arm”, så jeres Sony PXW-FX9, nu pludselig kan udstyres med 15mm rods, til mattebokse, eller motorer, som eksempel.

Og så er der jo toppen, der – ligeledes – er mobil, og som giver brugerne muligheden for – blandt andet – at flytte viewfinder helt om bag i, hvis relevant.

Det hele sluttes så ellers af med en Tilta Battery Plate, der – ikke overraskende – findes i en gold mount version, eller en V-mount, så alle batterier i huset, kan bruges med det samme.

I bundet finder du – naturligvis et “mount” til en VCT-U14 baseplate, der også er kendt som en “sony bundplade”.

Det er forresten på denne du finder mountet til de omtalte 15mm rods, der – som altid med Tilta – er tænkt godt igennem, så du kan smide det meste “jern” når kameraet skal op på skulderen.

Læs også  Lightspeed K80 bliver hurtigere

På sammen måde er det nok også derfor at de har udstyret bunden med et Arri Standard Rosette så dem der vil noget med en arm, lynhurtigt kan komme igang med at bruge alt fra “almindelige” Arri arme, til en Sony ditto ( The PXW-FX9 operating handle for handheld operation). 

Der er allerede fra starten af, bygget en “lens support bracket” ind i systemet, så store glas- potentielt – ikke behøves rods, da der er et mount til support.

Til sidst følger der en “side plate” med til systemet.

Og da der er bunker af huller, har du gættet det.

Her kan du montere alt fra wireless video, til mics og andet.

Ganske som mange forventer at det er muligt med godt gear.

Gear der i den forbindelse ikke er helt billigt.

Igen.

999 dollars for det hele, er omvendt ikke totalt umuligt at betale.

Vi kender ikke prisen her i landet, men gætter på at du kan se dyret hos esee i morgen, til deres FX9 masterclass

Announcing Tilta Cage for Sony PXW-FX9 from TILTA on Vimeo.