Dansk Melodi Grand Prix på musikalsk rejse

En del tyder på at DR har besluttet sig for at besparelserne mest skal gå ud over Dansk Melodi Grand Prix, der – åbenbart – nu er blevet sådan en slags sidste stop, for landets ældste seere, før de skal have plejepersonale til at styre om TV er tændt eller ej.

Noget DR understreger med et par værter, der – formodentligt – har mere end 50 års erfaring på TV, til sammen.

Så dem der vil, kan glæde sig til at Hella Joof og Rasmus Bjerg er weekendens værter på Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Igen.

Dansk Melodi Grand Prix er jo en slags folkefest for landets ældste borgere, så hvorfor ikke bruge et par folkekære skuespillere som værter her i 2020, hvor nationalkonservatismen har overtaget store dele af programfladen.

DR understreger da også at dem der vælger at se med kan se frem til et “Dansk Melodi Grand Prix, der tager sig en smule anderledes ud end tidligere”.

Gustav Lützhøft, der er Ledende redaktionschef i DR Kultur, Børn og Unge forklarer:

 -Vi har i et år udviklet på Dansk Melodi Grand Prix, og det har vi gjort i respekt for det store traditionsrige event, som år efter år samler rigtig mange danskere. Men vi har i år skruet endnu mere op for musikken, så musikken fylder mere gennem hele showet fra start til slut, og det bliver nyt og anderledes på flere måder, starter han og fortsætter.

Læs også  YouSee ude med nyt mix

 -Vi har kigget på Grand Prix-historien, og vi har valgt at bringe liveorkesteret tilbage for første gang i mange år. Derudover er det vigtigt, at vi til Dansk Melodi Grand Prix finder frem til “Vores sang”, og derfor er det danskerne, der tager den endelige beslutning i år. Samtidig kommer seerne og publikum til at støde på et musikpanel bestående af en række musikfaglige mennesker, der drøfter musikken undervejs, slutter han.

Og nu hvor seerne lørdag aften plejer at være rigtigt godt oppe i årene, ser konceptet i år ud til at være en smule mere målrettet denne gruppe, med oplevelser der kunne minde om hvad en gæv ung mand, eller ærbar kvinde kunne opleve i de tidlige 50ere.

Også selv om at Dansk Melodi Grand Prix kun har eksisteret siden 1957.

Gustav Lützhøft fortsætter om konceptudviklingen, der er baseret på medieforskning:

 -Det er et vigtigt program for DR, og det er et program, der samler og skaber fællesskab. Vi kan på tal fra medieforskning se, at det er et program, der formår at samle folk på tværs af alder, geografi, køn og baggrund. Til en stor folkefest. Nu blot med flere musikalske vitaminer i showet. Så der venter en musik-folkefest, slutter han.

Showet er netop så prioriteret at DR har tjekket budgettet og efterfølgende lagt musikken ud på YouTube iført et stillbillede, så alle der er interesserede kan høre den, uden et eneste levende billede af artisterne.

Læs også  Fremtiden for next gen streamers

Resultatet er – ikke overraskende – at ingen derfor har tjekket musikken ud på YT.

Vi har det til trods fundet et par eksempler fra weekendens Dansk Melodi Grand Prix, så du allerede nu kan danne dig et  indtryk af musikken.

Og så for lige at vise hvordan andre nationer prioriterer Melodi Grand Prix har vi fundet Spaniens repræsentant, nederst, der er blevet tjekket et par millioner gange på YT, hvilket kunne tænkes at hænge sammen med at der er levende billeder på den video.

Det er muligt at høre alle sangene her