Covid 19 koster kassen

Produktionsmiljøet kan forvente at 2020 bliver lidt af et katastrofe år.

Både på den ene og den anden side af salgsdiskene.

For et par uger siden, endte CP+ med at blive aflyst.

Her plejer alverdens producenter af “video udstyr” ellers at vise deres nyeste gear frem, som vi andre så kan savle over, og investere i når vi har fået solgt nogle film.

Desværre bliver det lidt svært, da hovedparten af dem der køber film, netop har meldt ud at de alligevel ikke kigger forbi SXSW i USA.

Dermed bliver det ret svært for et utal af producenter af film, TV serier, og skabere af gode ideer, der – sagtens – kunne blive til en fed serie, hvis Amazon, Facebook, Twitter, Netflix eller Apple lige investerede lidt i projektet.

Desværre.

Det er netop Amazon, Facebook, Twitter, Netflix og Apple der ikke kommer på SXSW, hvilket – potentielt – betyder at en masse, der ellers troede at deres produktion var solgt, og blot manglede de sidste par kroner og et greenlight før sæson 2 kunne startes op, må vente.

Værst af alt er det ikke kun “indkøberne” af færdige film og serier, der ikke længere kigger forbi.

Det er også størrelser som Amazon Studios, der heller ikke er parat til at sige hej til en udvalgt skare blandt de op imod 400.000 besøgende fra 105 lande.

Læs også  Når vi nu alle snart skal ud og løbe igen

Sandheden ser dermed ud til at være at SXSW – formodentligt – mister sin betydning.

I hvert fald i år, hvor hovedparten af de store studier og indkøberne ( formodentligt ) bliver væk.

Det mest ærgelige er at en masse færdige produktioner heller ikke kommer forbi festen den 13. til den 22. marts i Austin.

Noget der formodes at betyde at en stor del af de 400K besøgende ender med at blive væk også.

Blandt de kedelige detaljer – i den forbindelse – er at Apple TV Plus ellers havde glædet sig til at vise en ny Spike Jonze’s dokumentar “The Beastie Boys Story” frem. ( promo nederst )

Her i Europa blev MipTV aflyst igår, hvilket tilsvarende vil betyde at en lang række EU film og TV serier, heller ikke bliver vist frem, ganske som en masse mennesker ikke møder hinanden, så sød musik – og business – kan opstå.

NAB 2020 skulle efter sigende stadig blive gennemført, ganske som det er forventningen at IBC2020 også bliver det.

Med mindre at Covid 19 problemet bliver værre.

Er det tilfældet, må man formode at event og konference området også begynder at blive ramt af aflysninger, hvilket jo har det med at blive fulgt op af droppede hotel bookninger og lidt mindre trafik på byens restauranter.

Læs også  2019 eksploderer i streamtjenester