De unge i UK viser vejen

Nu hvor det sidste medieforlig, nærmest baserede sig på hvad “konservative politikere havde fået gennemført i England”, suppleret af lokale nationalkonservative, kan der vel ingen tvivl herske om at medietforliget var mere bagstræberisk end gennemtænkt.

Derfor er det da også herligt at se hvad dem der rent faktisk tænker sig om, sådan går og laver.

Og her er BBC – som altid – et herligt billede på “en begavet modreaktion”.

BBC er – om muligt – underlagt endnu vildere og langt mere konservative tanker end DR har oplevet det her de sidste 20 år under skiftende VKO regeringer.

Derfor har den engelske koncern og PBS broadcaster oplevet at politikerne mente at deres “progressive” TV indhold  havde det “langt bedre på Internet”, underforstået så de unge skulle lede en del for at finde det indhold som de aldrende politikere ikke brød sig om.

Noget der i England gik ud over BBC Three, ganske som vi her i landet måtte se DR 3 flytte samme sted hen, så lokale politikere kunne glæde sig over at lokale børn og unge – heller ikke længere – kunne se progressivt og udviklende TV, uden at skulle lede længe efter det, på det der Internet. 

Tilbage i England, er BBC Three nu på vej tilbage som lineært TV.

Læs også  Broadcasterne har stadig en chance

Og det blot fire år efter at kanalen flyttede over på Internet.

Ganske morsomt kræver et sådan tiltag en masse penge, da BBC Three jo blev rundbarberet da den flyttede over på Internet.

De penge skal nu findes igen, før kanalen kan gå i luften.

Derfor henter koncernen penge hos “News at Ten”, der er BBC One’s nyhedsflagskib, der gennem årene er nået op på en varighed på flotte 31.5 minutter.

En varighed der nu bliver skåret ned til 26.5 minutter.

Ganske morsomt er der også der der bliver sendt lokale nyheder ( hvor har vi set det koncept henne, her i landet ?) hvilket der også bliver skåret på.

De plejer at sende 11 minutter, nu beskåret til 7 minutter.

Slutteligt er vejret oppe på 2.5 minutter, der bliver til 1.5 minutter.

Alt sammen “minutter” der konverteres til BBC Three budget/minutter.

BBCs officielle undskyldning har taget hensyn til hvem det var der oprindeligt flyttede den unge BBC kanal, hvorfor de blot pointerer:

 -We believe this will be better for audiences as those that want more in-depth news and analysis can move over to Newsnight on BBC Two and it will allow for a slightly earlier and more consistent start time for viewers to watch the programmes that follow, slutter den eneste officielle kommentar.

Læs også  Discovery strammer EMEA op

BBC Three er dermed allerede blevet til en lineær TV kanal igen, eller på vej til at blive det, hvorfor serier som Phoebe Waller-Bridge’s “Fleabag” ( der findes på Amazon Prime her i landet ), suppleret med “Eating With My Ex” ( dating ) og en Stacey Dooley make-up competition “Glow-Up” nu ender ( som lineært indhold på en distribueret TV kanal ).

BBCs iPlayer skulle ydermere blive suppleret op med BBC Three målrettet indhold.

Det er svært ikke at forestille sig at DR – suppleret af et kommende medieforlig – gør det samme om en årrække, når der er kommen en ny generation af unge, der kan se med.

Her lidt morderne BBC Three comedy og en enkelt ældre ting nederst.