DR mere digital på tværs af organisationen

Det kan måske undre at DR fortsat ser sig selv som en analog størrelse.

Omvendt, bliver det hele så ændret lidt idag, da DR Medier nu ( endeligt ?) bliver “integreret i resten af organisationen”.

Igen.

Det er først om en uge at DR bliver “digital”, da ændringerne i DR Mediers organisation, først træder i kraft i løbet af en uges tid.

Det hele handler naturligvis om strukturen i DR, der – for længst – er blevet gennemdigitale.

Noget tyder dog på at DR selv mener at de kan blive endnu mere digitale, hvorfor en række ændringer er på vej internt i organisationen.

Blandt de konsekvenser DR kommer til at opleve internt, er at Michael Arreboe, der var digital chef, nu stopper i DR Medier. 

En række andre ændringer i DR Mediers organisation er også på vej, der “står for den strategiske retning på indholdet fra DR samt publiceringen”.

Blandt årsagerne til ændringerne er – ikke overraskende – “medieudviklingen”, der i følge DR udvikler sig så hurtigt at “..DR’s tværgående digitale indsats skal helt i front…”, hvorfor “det ikke fremadrettet giver mening at have et isoleret område, der løfter den digitale opgave”.

Det handler med andre ord om at “DR Medier” og dermed “den digitale” skal integreres i alt fra radio til web og TV.

Læs også  TV2 brugerinddrager

Ændringerne til trods er DR Medier fortsat størrelsen der har “fokus på strategi, udvikling og publicering af DR’s indhold”, nu bare på tværs af hele organisationen, da “organisationen tilpasses det integrerede digitale fokus”.

DR Medier er derfor på vej til at blive til fire enheder.

Disse er:

Tværgående og TV

Denne enhed står fortsat for tv-området med fokus på DR1 og DR2 og tværgående fyrtårnssatsninger, samt, nyheder og dr.dk.

Nikolaj Vitting Herman fortsætter som konstitueret afdelingschef.

Børn, unge og nyudvikling

Den nye enhed vil  have  primært  fokus på børne- og ung og de digitale generationer. Altså DR Ramasjang, DR Ultra, DR3 og DR2+ samt SoMe.

Malene Birkebæk bliver chef. Dorthe Gude er konstitueret i Malene Birkebæks tidligere stilling.-

Radio

Anette Kokholm er ny radiochef.

Publicering og indkøb: Enheden får ansvar for DRTV samt sport både i forhold til dækning og rettigheder. 

Peter Rosberg fortsætter som publiceringschef.

Dermed vurderer DR at de “digitale tilbud, der ( tidligere ) har ligget i DR Mediers digitale enhed, ( nu ) forankres således fremadrettet i de relevante ovenstående enheder”.

DR Mediers nye organisation, der er gældende fra 16. marts.

Udviklingen betyder – ikke overraskende – at en række medarbejdere vil flytte rundt mellem enhederne eller til andre områder. 

Grafen viser udviklingen.

Læs også  61 timers mindre DR TV om dagen

DR Mediers nye organisation skal være med til at sørge for at otte ud af 10 danskere i 2023 ugentligt benytter DRs såkaldte digitale tilbud.