DR går efter mere EU stof

Lettere forvirrende er DR på vej med en styrkning af EU dækningen, der kommer til at basere sig i Hovedstaden.

Dermed er det altså kun indenrigs nyhederne der flytter til Jylland, mens “internationalt stof”, ser ud til at blive i hovedstaden.

DR vælger i samme omgang at etablere en helt ny redaktion, der skal kigge på hvad “EU-samarbejdet betyder i Danmark”, konkret med fokus på “Hvad muliggør, realiserer og forhindrer EU”.

Det bliver altså en slags kritisk redaktion, der skal se på hvad “der er i vejen med EU”, samtidig med at denne rapporterer – fra København – om hvad der sker i Bruxelles.

De to nye og dermed hele redaktionen bliver Cecilie Kallestrup og Sophie Bremer, der nu bliver til “DR’s udvidede EU-dækning”.

Dørene til den nye rekdation bliver så ellers slået op den 1. maj, hvor de to skal til at lave “nyhedshistorier om, hvilke konsekvenser EU-medlemskabet har for Danmark og danskerne”.

Som DR forklarer det, er EU “..på godt og ondt en del af den danske demokratiske proces, som det er en kerneopgave for DR at dække med væsentlig og relevant journalistik. Det vil vi gerne være bedre til…”.

Og nu hvor “flere og flere af de beslutninger der træffes i Bruxelles har afgørende betydning for danskernes hverdag”, vurderer DR at et er på tide at kigge på konsekvenserne.

Læs også  Ramasjang skal være international

De to ny – baseret i København – kommer så til at arbejde sammen med to andre kolleger, der arbejder med udgangspunkt Bruxelles.

Og mens de kigger på EU stoffet, skal de to nye “..sikre, at DR bliver endnu bedre til at fortælle, hvordan EU-samarbejdet sætter aftryk i Danmark, og i hvilken retning Danmark påvirker samarbejdet og forhandlingerne”.

Kirsten Marie Svendsen, der er ledende indholdschef i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter forklarer:

 -EU er på godt og ondt en del af den danske demokratiske proces, som det er en kerneopgave for DR at dække med væsentlig og relevant journalistik. Det vil vi gerne være bedre til, starter hun og bliver suppleret af Niels Kvale, der er udlandschef i DR.

Han siger:

 -Udviklingen de kommende år bliver afsindigt spændende. En ambitiøs kommission og et nyt parlament skal finde fælles fodslag med regeringer, der på en lang række punkter er enten kritiske eller lammede af intern politisk uro. Midt i dette skal Danmark finde sin position i samarbejdet, der efter briternes exit, langt fra er givet, starter han og fortsætter.

 -Vi bygger videre på vores ambitiøse dækning af valget til Europa-Parlamentet sidste år. EU er en politisk kampplads, hvor der venter kæmpe dagsordener på alt fra klima og plastik til migrationskrise og mindsteløn. Vores nye redaktion skal være med til at gøre det endnu mere klart, hvor de politiske brudflader ligger og sikre, at EU-stoffet helt naturligt bliver prioriteret, slutter han.

Læs også  DR vil være ung med de unge

Sophie Bremer og Cecilie Kallestrup, skulle efter sigende også glæde sig.

De er begge fundet internt, hvorfor de ikke har tid til at fortælle hvor meget de glæder sig til deres nye job.

Slutteligt ser det ud til at selveste P1 igen må rapportere om EU.

“Orientering får nemlig tilført lidt ressourcer og kan for fremtiden trække på tidligere EU-korrespondent Karin Axelsson, der bliver en “ny medarbejder”, der kommer til at hjælpe med “EU-dækningen sammen med Marianne Skovlund”, der – igen – hjælper Ole Ryborg som DRs EU-korrespondent, samt Per Bang Thomsen der er nyhedsreporter.