Ny iPad og en Air

Nu er det nok mest hestekræfterne i den kommende iPad Pro, der kunne tænkes at være relevante i produktions miljøet.

Den sikkert eller herlige – men meget rosa pinke – MacBook Air, kunne omvendt tænkes at se skide godt ud i hænderne på direktricen.

Igen.

Er en iPad Pro relevant, idag, hvor der er langt kraftigere computere, der blot koster en smule mere end den kommende iPad, der i en skrabet version ser ud til at ende på omkrin 10.000 med moms.

Ja, er vurderingen flere steder.

Den har – endnu en gang – fået ny CPU, der nu er en 8 Core løsning, der hedder A12Z, der – vel sagtens – er hurtigere end tidligere generationer, og som måske begynder at være lige så hurtig som – for eksempel – Surface computere.

Påstand fra producentens side er uanset at det skulle være muligt at redigere 4K video på den.

Suppleres det med at Apple er godt igang med at få konverteret stort set alt software til iPad IOS, så er det såmænd ikke så langt væk, at overveje en iPad i stedet for en bærbar.

Noget Apple ser ud til at hjælpe til med, ved i en kommende software update af netop iPad IOS at tillade såkaldte track pads, hvilket betyder at de firkantede pege plader der kendes fra de smarte bærbare nu også fungerer på en iPad.

Læs også  Apple hardware rygter

Konkret de sidste par generationer, der derfor – som eksempel – kunne udstyres med et trådløst tastatur og en magic trackpad, hvorefter det er svært ikke at mene at en iPad og en bærbare “kan det samme”.

Den nye kan i den forbindelse “endnu mere”, da der på et senere tidspunkt kommer et hundedyrt tastatur og trackpad i et, der – omvendt – burde få de fleste kunder til at skrive under med det samme, når de ser du præsenterer produktioner på sådan en fin iPad.

Som altid, er det dog på sin plads at vente med at bestille, til diverse “bloggere” har fået tjekket ud hvor hurtig den nye iPad så rent faktisk er og hvordan det 4K videoredigering så ellers spiller.

Når det er på sin plads er der – omvendt – ikke meget andet at gøre end at investere.

Andre, der – som eksempel – skriver manuskripter, eller som tegner dem, kan allerede nu glæde sig til at Apple løbende opdaterer software der minder om Words, ganske som smarte tegneprogrammer længe har tryllet på tidligere generationers iPads.

Er du slutteligt til AR, så ser det ud til at netop denne iPad kommer til at gøre en forskel.

Uden at være helt sikre på det, er der en række nye features, herunder det som Apple kalder for en Lidar Scanner, der – igen sådan cirka – kan tjekke om din AR programmering er god nok, ganske som at den kan bruge til “lege med”  netop AR.

Læs også  Blackmagic Design satser på streaming

Læs mere her, hvor du sikkert også kan læse at både kamera og alt andet er blevet meget smartere og hurtigere